Şişte Fener Balığı

Son güncelleme: 17.11.2014 20:57
  • Şişte Fener Balığı Tarifi - Şişte Fener Balığının Yapılışı - Şişte Fener Balığı Nasıl Yapılır
    Malzemeler
    •3 kg fener balığı
    •½ çay kaşığı tuz
    •4 adet sivri biber
    •1 adet kuru soğan
    •2 adet domates
    •½ çay bardağı ayçiçek yağı

    Yapılışı

    1.Fener balığını temizleyin ve ceviz büyüklüğünde parçalar halinde kesin.
    2.Bir kapta ayçiçek yağı ve tuzu karıştırın.
    3.Balıkları içine aktarıp 15 dakika bekletin.
    4.Domatesleri v e kabukları soyulmuş soğanları 6 parçaya bölün.
    5.Biberleri 1,5 cm liğinde kesin.
    6Şişlere sırasıyla domates, biber, soğan ve balıkları dizin.
    7.İyice kızmış olan ızgarada orta ateşte her iki tarafını da 6 dakika olmak üzere 12 dakika pişirin.
    8.Sıcak bir pilav eşliğinde servis edin.
#17.11.2014 20:57 0 0 0