Şişte Fener Balığı Tarifi - Şişte Fener Balığının Yapılışı - Şişte Fener Balığı Nasıl Yapılır
Malzemeler
•3 kg fener balığı
•½ çay kaşığı tuz
•4 adet sivri biber
•1 adet kuru soğan
•2 adet domates
•½ çay bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı
1.Fener balığını temizleyin ve ceviz büyüklüğünde parçalar halinde kesin.
2.Bir kapta ayçiçek yağı ve tuzu karıştırın.
3.Balıkları içine aktarıp 15 dakika bekletin.
4.Domatesleri v e kabukları soyulmuş soğanları 6 parçaya bölün.
5.Biberleri 1,5 cm liğinde kesin.
6Şişlere sırasıyla domates, biber, soğan ve balıkları dizin.
7.İyice kızmış olan ızgarada orta ateşte her iki tarafını da 6 dakika olmak üzere 12 dakika pişirin.
8.Sıcak bir pilav eşliğinde servis edin.