Pancar Marmeladı Tarifi - Pancar Marmeladının Yapılışı - Pancar Marmeladı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
2 adet büyük boy pancar
3 adet orta boy havuç
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
7-8 adet öğütülmüş karanfil
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı :
Pancar ve havuçları ayrı ayrı haşlayıp rendenin iri tarafı ile rendeleyin.Bir tencerede su ve şekeri iyice kaynatın biraz koyulaşsın.Üzerine rendelenmiş pancar ve havuçları ilave edin.20 dakika kaynatıktan sonra tarçın, dövülmüş karanfil ve limon kabuklarını ilave ederek 10 dakika daha kaynatın.En son limon suyunu ilave ederek 5 dakika daha kaynatarak ocağı kapatın.Soğuyunca kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın.