Halk Dansları Eğitiminin Çocuk Gelişimine Katkısı

Son güncelleme: 30.11.2014 21:14
  • halk dansları - halk oyunları ve çocuk eğitimine katkısı - çocuk gelişimi ve halk oyunları

    Özgüven kazanmasının yanında çocuğun ritim duygusunun gelişmesini, vücut – göz kordinasyonu gelişiminin sağlanması, sosyalleşmesi, kendi vücudunu tanımasını, psikomotor gelişiminin hızlanmasını, topluluk önünde kendini ifade edebilmesini sağlar.

    Daha birçok yararı olan halk oyunları çocukların müzikle vücut hareketlerinin estetiksel gelişimini destekler.Müzik kulağının gelişimine ve bir çok yöreyi dans ile tanımasını sağlar.

    İlk insanlardan günümüze kadar vazgeçilmez olan dansın tarihsel gelişimi bir çocuğun dans figürlerini öğrenmesinde gözlemlenebilir. Halk oyunları oynamış çocuklar oynamayanlara göre çok daha dışa dönük kendini rahat ifade edebilen ve pozitif insanlardır. Paylaşmayı bilen, ekip içinde sorumluluk alabilen ve aldığı sorumluluğu yerine getirebilen bireyler haline geliyorlar. Aynı zamanda hızlı ve doğru karar verebilme yeteneğine sahip oluyorlar.

    Gelecek yazımızda halk oyunları alanında yapılmış bilimsel araştırmaları sizlerle paylaşacağız. Amacımız halk oyunlarının yaygınlaşması ve gelişimine katkıda bulunmaktır. Yeni nesilin kültürümüzün en önemli yapı taşlarından biri olan halk oyunlarını bir sonraki nesle aktarılmasına katkıda bulunmaktır. Bize göre halk oyunları kültürümüzün DNA’sıdır
#30.11.2014 21:14 0 0 0