Karabuğdaylı Hafif Pizza Tarifi - Glutensiz Karabuğdaylı Hafif Pizza - Karabuğdaylı Hafif Pizzanın Yapılışı
Malzemeler:
100 gr. glutensiz un
60 gr. karabuğday unu
4 gr. tuz
120 ml. kadar su
Yapılışı:
Hamurunuzu iyice yoğuruyorsunuz. Karabuğday oranı yüksek olduğu için, hamur hiç esnek değil, yoğururken ve özellikle açarken zorlanacaksınız pes etmeyin.
İyice yoğurduğunuz hamuru ,unlu tezgah üzerine inceltmeye çalışın, sonra kenarlarını bıçak yardımıyla kesin ve düzgün bir yuvarlak elde edin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 5 dk. kadar pişirin.
Sonra üstüne, dilimlediğiniz domates, soğan, bol yeşil biberi dizip, en üste istediğiniz ki, ben çeçil peyniri kullandım, koyup tekrar fırına verin, peynirler eriyene kadar pişirin.
Sonra afiyetle yiyin.
Bu pizzayı üstüne ,istediğiniz herhangi malzemeyi koyarak çeşitlendirebilirsiniz, isterseniz sos yapın sürün, isterseniz, beyaz peynir zeytin kekik domatesle akdeniz pizzası yapın