Basit Ama Pratik Bilgiler

Son güncelleme: 08.12.2014 00:39
  • pratik ilk yardım bilgileri - basit yaralanmalarda neler yapılır - nefes kokusunu önlemek - uçuk için ne yapılırBurnunuz mu tıkanıyor?
    Eğer burnunuz tıkandıysa bir kaba ılık su hazırlayın ve içine biraz tuz dökün. Bu tuzlu suyu hafifçe burnunuza çekip bırakın. Tuzlu su burnunuzdaki damarları rahatlatacaktır.

    Parmağınızı mı sıkıştırdınız?
    Parmağınızı bir yere sıkıştırdıysanız hemen parmağınızı dik tutun ve üzerine sıkıca bastırın. Ağrınızın azaldığını hissedeceksiniz.

    Parmanığıza kıymık batarsa
    Zarar görmüş bölgenin üzerine olgunlaşmış bir muzun birkaç dilimini koyun ve bir bandajla kapatın. Muzun içindeki enzimler ciltteki yabancı maddenin çıkmasını kolaylaştırır.

    Nefesiniz kötü mü kokuyor?
    Nefesinizin kötü koktuğunu hissediyorsanız hemen iki bardak su için. Ayrıca yemeğenizin yanında mutlaka maydanoz tüketin. Zira maydanoz nefesinizi yenileyecektir.

    Kıl dönmesi yüzünden rahatsız edici şişlikler mi oluşuyor?
    Şişlik oluşan bölgeye soğuk suya batırdığınız bir kağıt havluyu koyun ve birkaç dakika bekletin. Ya da üzerine buz koyarak kızarıklığı giderin.

    Ağzınızın içi yara mı oluyor?
    Ağzınızın içi yara olduysa hemen bir bardak ılık çay için. Bu yaralarınıza etki edecektir.

    Aniden bir uçuk çıktıysa
    Sabah uyandınız o da ne dudağınızda bir uçuk çıkmış! Hemen metal bir kaşığı buzlu suya batırın ya da dondurucuda bekletin. Kaşığı dudağınızda birkaç dakika bekletin.

    Kepek problemleriyle başınız mı dertte?
    Banyo yaparken saç derinize doğal yağlarla masaj yapın. Daha sonra saç derinizi iyice durulayın. Bu sorununuzun birkaç yıkamadan sonra ortadan kalktığını farkedeceksiniz.

    Gözaltı torbalarıyla başınız dertte mi?
    Sabah gözaltı torbalarıyla uyanıyorsanız kağıt havluya sardığınız buzlarla göz kapaklarınıza kompres yapın. Gözünüzdeki şişlikler belirgin bir şekilde inecek.

    Ayaklarınız su mu topluyor?
    Ayakkabınız ayağınızı mı vuruyor? Yara olan yeri yara bandı ile kapatın. Ayakkabınızın içine de mutlaka koruyucu bant yerleştirin. Her akşam ılık su ile ayaklarınıza masaj yapmayı ihmal etmeyin.

    Şiddetli kas krampları yaşıyorsanız…
    Nemli bir havluyu mikrodalga fırında 30 saniye bekletin. Daha sonra havluyu ağrıyan kasınızın üzerine koyun. Bu kompres, aldığınız ağrı kesici ilaç etkisini gösterene kadar ağrıyı hafifletecektir.

    Bir yerinizimi yaktınız? Yanan bölgenin üzerine bal sürün. Balın antibakteriyel özelliğinin yanında yanıkları yatıştırıcı özelliği de mevcut.

    Kendinizi endişeli hissediyorsanız ve kalbiniz normalden hızlı çarpıyorsa
    Saç diplerinden başlayarak şakaklarınıza nazikçe masaj yapın. Yavaşça nefes alıp verin, hızla rahatladığınızı hissedeceksiniz.

    Çenenizde tüylenme problemi yaşıyorsanız…
    Çenenize ince bir tabaka vazelin uygulayın ve üzerine likit bir kapatıcı pudra uygulayın. Yalnız bu işlemi yaparken alkolsüz ürünler kullanmaya dikkat edin. Çünkü alkollü ürünler cildinizi tahriş edebilir.

    Elinizde can acıtıcı bir şeytan tırnağı çıktıysa…
    Tırnak diplerinizi tuzlu suyla ovalayın. Bu tedavi, elinizdeki şişliğe iyi gelirken aynı zamanda enfeksiyon riskini de ortadan kaldıracaktır. Bu tedaviyi birkaç gün boyunca yapın.

    Ani bir öksürük krizi geçiriyorsanız…
    En sevdiğiniz şekerlemeyle bu sorunu çözebilirsiniz. Şekeri uzunca bir süre emerek boğazınızı rahatsız eden öksürük krizini engelleyebilirsiniz.

    Egzersiz sonrasında kaslarınız geriliyorsa…
    Kulağa garip gelebilir ama birkaç yudum turşu suyu için. Bu, anında gevşemenizi ve ağrının giderilmesini sağlar.

    Topuklarınız sertleşiyorsa…
    Ayaklarınıza bir su şişesi ile iki-üç dakika boyunca masaj yapın. Bu işlem sayesinde ayak tabanınızdaki çukur bölge gerilir ve topuğunuzun düzleşmesini engellemiş olursunuz.

    Cildinizde siyah noktalar görüyorsanız…
    Bu problem susuzluktan veya kan şekerinizin düşmesinden dolayı oluşmuş olabilir. Bu yüzden hemen bir bardak dolusu su için ve bol bol meyve tüketin.

    alıntı
#08.12.2014 00:39 0 0 0