Karışık Soslu Karnabahar Kızartması

Son güncelleme: 16.12.2014 11:42
  • soslu karnabahar - karnabahar yemekleri - karnabahar nasıl kızartılırMalzemeler:

    3-4 tane patates,
    4-5 tane biber,
    yeteri kadar mantar,
    haşlanmış karnabahar,

    Sos için ise;

    1 çay bardağı mısır nişastası,
    1 çay bardağı un,
    1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu,
    1 çay bardağı su,
    Tuz, pul biber,
    galeta unu,

    Üzeri için ise; yoğurt, sarımsak,

    Kızartmak için ise: sıvı yağ

    Yapılışı:

    Patatesleri soyunuz. Biber ve patatesleri kızartınız. Un, nişasta, kabartma tozu ve baharatlar bir kaba konulup üzerine su ilave edilip pürüzsüz olacak şekilde karıştırılıp yıkanmış mantarlar sosa batırılıp ardından galeta ununa bulanıp kızartılır. Mantarlar bittikten sonra haşlanmış karnabaharlarda sosa bulanıp kızartılır. Yanında sarımsaklı yoğurt ikram ediniz.

    alıntı
#16.12.2014 11:42 0 0 0