karnabahar nasıl pişirilir - soslu karnabahar tarifi - fırında karnabaharMalzemeler:

1 adet orta boy karnabahar,
tuz, kaynatmak için su,
1 adet kırmızı biber,
2 adet yeşil biber,

Beyaz sosu için:

2 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı krem peynir,sevdiğiniz baharatlardan bolca ( köri, pul biber, karabiber, kekik) kullanınız, tuz , 1 yemek kaşığı margarin

Kırmızı sos için:

Sıvı yağ, 1 dolu yemek kaşığı salça, biraz su, tuz

Üzerini süslemek için: Maydanoz

Yapılışı:

Karnabaharı parçalara ayırıp tuzlu suda haşlayınız. Küçük bir tencere içerisinde margarin hariç tüm malzemeleri karıştırarak beyaz sosunu pişiriniz. Katılaşınca içerisine bir kaşık margarini ekleyip erimeye kadar karıştırıp kapağını kapatınız. Diğer taraftan renkli biberlerimizi halka şeklinde doğrayınız. Haşlanan karnabaharı fırın tepsisinin içerisine eyrleştiriniz. Üzerine renkli biberleri serpiştiriniz. Sosu her yere değecek şekilde gezdiriniz. Daha önceden 190-200 derecede ısıtılmış olan fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Karnabahar pişerken bir tavada salça, tuz ve yağ ile sosu hazırlayınız. Biraz su ile inceltiniz. Pişen karnabaharın üzerine gezdirip 5 dakika kadar fırında bekletiniz. Fırından çıkınca üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

alıntı

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 240
favori
like
share