'Le Mans çaylakları' bekleneni verdi

Son güncelleme: 08.06.2007 07:49
  • noimage

    Formula 1 eski dünya şampiyonu Jacques Villeneuve ve Peugeot Sport, önümüzdeki Le Mans 24 Saat yarışı hazırlık testinden memnun ayrıldı...

    Testlerde en küçük bir mekanik problem bile yaşamayan Peugeot Sport programını planlandığı şekilde tamamlamayı başardı. 8 Numaralı araç toplam 60 tur yaparken, Jacques Villeneuve'ün kullandığı 7 Numaralı araç 79 tur kaydetti.

    Her ikisi de "Le Mans çaylakları" olarak adlandırılan Villeneuve ve Marc Gene önce, piste ilk kez gelenler için organizatörler tarafından istenilen minimum 10 turu geçti.

    Hızını dikkatli bir şekilde artıran Villeneuve en hızlı çaylak oldu. Kanadalı pilot, "İlk birkaç tur ilginiç virajları olan pisti öğrenmeye çalıştım. Daha sonra lastik değerlendirmesi yapmak üzere uzun sürüşler için piste geri döndüm.

    Burada en büyük endşiem, trafik. Benim için yeni olan şeyler bunlar. Özellikle de belli araçlar oldukça tuhaf hatlarda ilerlemesi... Bir aracı diğer pilotlarla paylaşmak problem değil. Burada en hızlı zamanı yapmak peşinde değiliz. Dolayısıyla ben araç ayarlarıyla ilgili çalışmalarla ilgilenmiyorum. Takım arkadaşım araca benden çok daha alışkın"

    Peugeot Sport'un bir diğer çaylağı Marc Gene ise, "Burada bugün (dün) çok faydalı sürüşler gerçekleştirdik. Burada sizi etkileyen ilk şey pistin ne kadar uzun olduğu, sadece bir turu tamamlamak bile oldukça zaman alıyor. Buradaki ilk maacım pisti öğrenmek ve bazı kritik noktaları tespit etmekti. Mecburi 10 turumum tamamladı. Daha sonra sadece takım arkadaşımın değil, Le Mans'ı çok iyi bilen kardeşim Jordi'nin de tavsiyelerini dikkate aldım."
#07.06.2007 23:01 0 0 0
  • haber icin tesekkurler matraksss
#08.06.2007 07:49 0 0 0