Beşamel Sos Nasıl Hazırlanır?

Son güncelleme: 19.12.2014 16:27
  • beşamel sos hazırlama - beşamel sos nasıl yapılır - beşamel sos nedir - beşamel sos tarifiÖzgün adı Béchamel sauce olan Fransız mutfağı kaynaklı beyaz sos; et yemekleri, sebze yemekleri, krepler ve fırında makarna yaparken kullanılabilen bir sostur. Fransız mutfağının temel soslarından olan beşamel sos genellikle başka soslar kullanılacağı zaman ilk tabaka olarak kullanılır.

    Malzemeler

    İki kişilik bir yemek için malzemeler şu şekilde sıralanabilir:

    - İki yemek kaşığı tereyağ

    - İki yemek kaşığı un

    - İki su bardağı süt

    - Tuz

    - Karabiber


    Hazırlanışı

    İki yemek kaşığı tereyağ ve iki yemek kaşığı un bir tencereye konur. Fazla yoğun olmayan ısıda tereyağ una iyice yedirilir. Sürekli karıştırılmaya devam edilir ve karıştırılırken de süt yavaş yavaş ilave edilir. Tuz ve karabiber ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Sosunuz hazır

    alıntı
#19.12.2014 16:27 0 0 0