Yüreğim Nereye Derse Oraya Gitmeliyim

Son güncelleme: 19.07.2007 08:28
  • noimage

    Kendimden başka kimseye faydam yok bugünlerde. Kendime de faydam yok ya , nefes alışverişimi bir fayda olarak gördüğümden söylüyorum bunu. Geçmişe dair ne kadar hayal kırıklığı, aşk yarası, acı, hüzün ve hata varsa hepsi bir bir düşüyor aklıma. Ne gerek varsa şimdi..
    Yüzleşme mi demeli yoksa bir hesaplaşma mı adını da tam olarak koyabilmiş değilim içinde bulunduğum durumun. Ya ne kadar sürer? Hiç bir fikrim yok. Hiç istemediğim halde kendime mi küsüyorum ben, yoksa aşka mı? Oysa aşk, hiç yalnız bırakmadı beni..
    Sen bunca ay hiç sevmediğin, hani gelmese Bu yıl neden gelmedi? diye sormayacağın ve en berbat diye tanımladığın kışın bitmesini, baharın gelmesini bekle, sonra ortalığın cıvıl cıvıl olduğu, umudun çiçek çiçek açtığı, yüreklerin uykudan uyandığı, gözlerin parıl parıl parladığı bir zamanda küslük yarat kendine. Olacak şey değil. Her şeyden önce bu bana uygun bir şey değil. Bu yüzden hayret ediyorum ya kendime ..
    Kapatsam kendimi kapıların arkasına, düşünmeye bıraksam, günlerce tüm dünyayla iletişimimi kesip taşları yerine koysam dönebilir miyim tekrar bahara ? Peki ya ne zaman ?
    Acımayacak mıyım geçip giden zamana? Ben ki, yarınsız zamanların adamı, ben ki an ların peşinde koşan aşık, bir dakikamı bile boş geçirmemeye çabalarken böylesine bir kapanmayı başarabilecek miyim?
    Güneş iyiden iyiye ısıtmaya başladı bu kenti; ama,benim içimde hala bir ürperti var. Anlaşılan kış benim içimde hüküm sürmekte. Başımda gri bir bulut, bir kar indiriyor, bir yağmur. İnsanın geçmişinden kaçması saçmalık; ama,böylesine bir anı taarruzuna da hazırlıklı değilmişim demek ki. İşin garip yanı, iyiye dair anılar terhis olmuş, sadece kötü anılar silah altında. Hücum üzerine hücum, siperlerim dağılıyor. Her zaman savunduğum, Yaptım; ama,pişman değilim, asıl yapmasaydım pişman olurdum dediğim hatalarım bile bana karşı cephe almış.
    Ruhumu yenilemeliyim çaresi yok. Aşkla bağlı olduğum, her köşesinden ayrı bir keyif aldığım İstanbul boğuyor beni.
    Işıl Özgentürk yazmıştı, Küçük sevinçler bulmalıyım
    Yüreğim nereye derse oraya gitmeliyim
    Yenilenmek için..


    alıntı
#08.06.2007 08:09 0 0 0
  • Yüreqine emeqine saqlik canim
#08.06.2007 20:35 0 0 0
  • yüreğine sağlık
#09.06.2007 02:35 0 0 0
  • ellerine sağlıq
#19.07.2007 08:28 0 0 0