En İyi 3 Başlat Menüsü

Son güncelleme: 27.12.2014 12:11
  • Windows Başlat Menüsü - En İyi Windows Başlat Menüsü Hangisi - En İyi Windows Başlat Menüsü - Başlat Menüleri Hakkında
    Hem Windows 7, hem de Windows 8'de çalışan 3 modern başlat menüsünü inceledik!

    noimage

    Başlat menüsünün değerini çoğumuz Windows 8'de onu kaybettikten sonra anladık. Bazılarımız yeni giriş ekranına ayak uydursa da bir kısmımız, başlat menüsünün yokluğunu hissetti. Bu yazımızda hem Windows 7'de, hem de Windows 8'de çalışan modern başlat menüsü alternatiflerini inceleyeceğiz.
    Start Menu Reviver

    Kutucukları temel alan Start Menu Reviver, listemizde Windows 10'un başlat menüsüne en çok yaklaşanı. Menü, sol sütunda önemli sistem işlevleri için kısayollar gösterirken ikinci sütunda en sık kullandığınız uygulamalar sıralanıyor. Yüklü tüm uygulamalarınızı görmek için All Apps kutucuğuna dokunmanız yeterli.

    Kutucukların renk şemasını değiştirmeniz mümkün olsa da, onları yeniden boyutlandırmak mümkün gibi görünmüyor.

    noimage

    Start Menu 7 (Start Menu X)

    Windows 10'daki başlat menüsü gibi bu menüyü de sağ üst köşesindeki simge yoluyla tekrar boyutlandırabilirsiniz. Start Menu X, normalde başlat düğmesine bastığınızda veya Shift + Windows klavye kısayolunu kullandığınızda ekrana geliyor. Windows 8'de ise Windows tuşuna basarak veya başlat düğmesine çift tıklayarak başlat menüsüne ulaşabiliyorsunuz. Klavye kısayolunu sağ alt köşedeki çark simgesine tıklayarak ulaşabileceğiniz Options'dan değiştirebilirsiniz. Buradan farklı bir görünüm, başlat menüsü için farklı bir simge de seçebilir, sanal uygulama gruplarınızı yönetebilirsiniz.

    JetStart

    RocketDock veya ObjectDock gibi araçlara benzerlik taşıyan bir araç olan JetStart, hızlı gezintiye ve uygulamalar arasında arama işlevlerine odaklanıyor. Yapılandırılabilir kategoriler ve dört kenar menüsüyle gelen JetStart, birden fazla programı aynı anda çalıştırabilme yeteneğine de sahip.

    JetStart, varsayılan olarak Başlat düğmesine yeni bir işlev eklemiyor. Varsayılan klavye kısayolu olan Windows + S, Windows 8'de kullanımda olduğundan onu Preferences altından değiştirmeniz gerekiyor. Dilerseniz JetStart'a başlat tuşunu atayabiliyorsunuz. Araç çubuğunu düzenlemeniz halinde en çok kullandığınız programlara hızla erişebilirsiniz.

    noimage

    JetStart'ı çok beğenirseniz, 21 dolara satışa sunulan, fare düğmeleriyle programları çalıştırmaya izin veren, multimedya klavyeleri destekleyen ve bir başlangıç yöneticisiyle gelen JetStart Pro'yu gözden geçirmelisiniz.

    Alıntı
#27.12.2014 12:11 0 0 0