Malzemeler
1 kg İşkembe
4 adet sivri biber
4 diş sarmısak
1 çorba kaşığı salça
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
2 soğan
2 havuç
1 domates
Tuz, karabiber
Sirke

yapılışı:

İşkembeyi temizleyip ılık suyla iyice yıkayın. Tencerede üzerini iki parmak geçene kadar su doldurun. Bir taşım kaynattıktan sonra süzüp yıkayın ve tekrar üzerini dört parmak geçene kadar soğuk su doldurun. İçine aromatik malzeme olarak, bir adet parçalanmış soğan, üç diş sarmısak, yarım limon suyu, bir çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ekleyin. 2-4 saat arası (yumuşayana kadar) yavaş yavaş kaynatın. Pişerken suyu eksilirse, su ilave edin ve üzerinde oluşan köpükleri alın.
İki adet soğanı soyup ince ince doğrayın. Sivri biberi temizleyip dilimleyin. Domatesi soyduktan sonra fındık büyüklüğünde kesin. İşkembeyi sudan alıp 3 cm uzunluğunda ve 1 cm eninde parçalara doğrayın. Havucu soyup dilimleyin. Sarmısakları soyup ezin. Maydanozu temizleyip ince ince kıyın. Bir tencerede soğanları tereyağıyla pembeleşene kadar kavurun. Sivri biber, havuç, domates ve salçayı ekleyip 2 dakika daha kavurun. küçük küçük doğradığınız işkembe, tuz, biber ve üç su bardağı işkembe suyunu ilave edip yavaş yavaş 20 dakika kaynatın. Maydanoz, sarmısak ve isterseniz bir kaşık sirke ekleyip servis yapabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1524
favori
like
share