Malzemeler

350 gr karides
4 kabak
2 su bardağı et suyu
4 domates
1 salatalık
1 taze soğan
2 yemek kaşığı kırmızı şarap
1 çay kaşığı beyaz biber
1 tatlı kaşığı hardal
4 damla güllaç yaprağı
Tuz, karabiber
yapılışı:

Karidesleri öncelikle haşlayın ve kabuklarını soyun. Domates ve salatılığın kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Taze soğanları ise iyice yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Daha sonra tuzsuz et suyunu bir tencereye koyun ve içine domates, salatalık, taze soğan, sirke, beyazbiber, hardal, acıbiber sosu ve karidesleri katarak iyice karıştırın. Tuz karabiberini de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp, buzdolabına kaldırın ve en az 1 saat soğutun. Bir saat sonunda çorbanız servise hazır hale gelecektir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 474
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:47
teşekkürler ellerine sağlık
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:26
tarif için teşekkürler:23: