Malzemeler
250 gr un
500 gr şeker
100 gr tereyağı
500 ml sıvı yağ
125 gr badem (soyulmuş)
1/4 limon suyu
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı vanilya
4 yumurta
yapılışı:

Şekeri, bir kapla ölçtükten sonra, tencereye aynı kapla üç ölçü su koyun. ¼ limon suyunu da ekledikten sonra şekerli suyu biraz koyulaşıncaya kadar kaynatıp ateşten indirin. Diğer yanda 100 gr tereyağını sütle birlikte ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca, içine unu ilave edin. Tuzu koyup kaşıkla karıştırarak 10 dakika kadar (un kokusu kalmayıncaya kadar) pişirin. Ateşten indirin. Çekilmiş badem ilave edin. Hamur hafifçe ılıdıktan sonra, 4 yumurtayı teker teker kırıp karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopardığınız hamuru, avuç aranızda yassıltın ve elinizle büküp yuvarlayarak istediğiniz şekli verin. Tatlıları kızdırdığınız yağa atarak kızartın. Yağdan çıkardığınız tatlıları soğuk şerbete koyun. Bir müddet sonra şerbetten çıkarıp aralarına kaymak koyarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 519
favori
like
share
gürkan Tarih: 10.02.2008 23:33
baya besleyici bir tatlı
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:50
emegine saglık
VULKAN Tarih: 24.08.2007 22:46
tesekkurler paylasim icin
Lulu Tarih: 26.07.2007 16:28
tarifin için teşekkürler
DİDEM Tarih: 23.07.2007 11:18
tarifin için teşekkürler su-perisi
DeRTLi Tarih: 14.07.2007 18:19
yaf bari yapsanda yesek he leziz gözüküyo
Serendipity Tarih: 08.06.2007 16:37
paylaşım için teşekkürler su perisi