Papadan Müslüman Liderlere Çağrı

Son güncelleme: 12.01.2015 20:54
  • Dünyada Terör - Terör Haberleri - Trajik Katliam - Paris Katliamı -
    Papa'dan Müslüman liderlere çağrı
    Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, özellikler Müslüman liderlerin aşırı dinci yorumları kınaması gerektiğini söyledi.

    noimage


    Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Paris'teki terör saldırılarının ardından Müslüman liderlere dinin şiddeti haklı çıkarmak için kullanılmasını kınamaları çağrısında bulundu.
    Papalık Sarayı'nda Vatikan'a akredite büyükelçilere geleneksel yeni yıl konuşması yapan Papa Franciscus, Paris'teki terör saldırılarından, Ortadoğu'daki gelişmelere, Hristiyanların durumundan Nijerya'daki çatışmalara birçok konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    MÜSLÜMAN LİDERLERE KINAMA ÇAĞRISI

    Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Mehmet Paçacı'nın da katıldığı toplantıda Papa Franciscus, geçen hafta Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen saldırıları "trajik katliam" olarak nitelendirdi. Ortadoğu'da devam eden çatışmalara da değinen Papa, "Dini, siyasi ve entelektüel liderlerin, özellikle de Müslüman liderlerin, bu tür şiddet eylemlerini haklı çıkarmayı amaçlayan dinin köktenci ve aşırıcı yorumlarını kınamalarını bekliyorum" dedi
    Köktenci terörün Irak ve Suriye'de korkutucu bir biçimde yayıldığına işaret eden Papa, köktenci terörü Tanrı'nın da reddettiğini vurguladı.

    ''OY BİRLİĞİ İLE CEVAP VERİLMELİ''

    Ortadoğu'da devam eden IŞİD terörüne örgütün adını vermeden değinen Papa, "Bölgede devam eden haksız saldırganlıktan Hristiyanlar ve diğer etnik gruplar da etkileniyor. Uluslararası hukuk çerçevesinde şiddetin yayılmasını durdurmak için oy birliğiyle cevap verilmeli" diye konuştu.
    Uluslararası topluma Ortadoğu'da evlerini terk etmek zorunda kalan Hristiyan azınlığı korumak için somut adımlar atma çağrısında bulunan Papa, Hristiyanların olmadığı bir Ortadoğu'nun sakat olacağını söyledi.

    haber
#12.01.2015 20:54 0 0 0