Kelebek Pasta

Son güncelleme: 13.01.2015 21:48
  • Kelebek Pasta Nasıl Yapılır - Değişik Pasta - Kremalı Pasta - Kelebek Pasta Yapılışı



    noimage

    Kelebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler


    Pandispanya kek için:


    5 yumurta,
    1 su bardağı şeker,
    4 yemek kaşığı su,
    4 yemek kaşığı sıvıyağ,
    1 paket vanilya,
    1 paket kabartma tozu,
    2 su bardağı un.
    Kreması için:


    1 paket vanilyalı puding,
    1 paket kakaolu puding,
    1 paket çikolata sosu,
    Yeteri kadar süt.


    Önce kelebek pasta için kremaları hazırlamaya başlayalım;


    Pastanın içerisinde kullanmak için, vanilyalı pudingi, pakette yazan ölçüden yarım su bardağı eksik süt kullanarak pişirelim. Pudingin birazcık katı olması bizim için daha iyi olacak.


    Pastanın dış kreması için, kakaolu pudingi ve çikolata sosunu karıştıralım ve yine pakette yazan ölçülerden 1 su bardağı eksik süt kullanarak pişirelim.


    Yani, 1 paket kakaolu pudingi tencereye alalım, üzerine 1 paket çikolata sosunu ekleyelim. İkisi için paketlerde toplam 5 su bardağı süt yazıyorsa biz 4 su bardağı süt kullanalım. Kremaları soğumaya bırakalım. **Kapaklı bir kabın içerisinde soğutursanız üzeri kaymak bağlamaz.


    Yumurtaları ve şekeri mikser ile 10 dakika çırpalım. Suyu ve sıvı yağı üzerine ekleyip 2-3 dakika daha çırpalım. Üzerine unu eleyerek ekleyip, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edelim.


    Çırpma teliyle karışımımızın köpük gibi kıvamı söndürmemeye dikkat ederek, yavaş yavaş karıştıralım ve pürüzsüz bir kek harcı elde edelim.


    26 cm’lik kek kalıbını margarin ile yağlayalım. (Kalıbınız daha küçükse, suyu ve yağı yarı ölçüde kullanın) Kek harcını kalıba dökelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Kekimiz kısa sürede pişecektir, lütfen kontrol ediniz.


    Pişen kekimizi, fırını kapatıp içinde soğuyana dek bekletelim. Fırının kapağını biraz aralık bırakın.


    Daha sonra yukarıdaki resimlerdeki gibi, kelebek pasta’yı şekillendirip süsleyelim.

    (alıntı)
#13.01.2015 21:48 0 0 0