İdeal İnsan Son Peygamberin Hayatı Yarışması

Son güncelleme: 18.01.2015 19:34
  • Ufka Yolculuk Kültür Yarışması - İdeal İnsan - Son Peygamberin Hayatı Yarışması
    Ufka Yolculuk Kültür Yarışması
    Türkiye ve dünya çapında düzenlenen İdeal İnsan Son Peygamberin (sas) Hayatıyarışması yoğun ilgi görüyor.

    noimage

    Yarışmanın amacı, ideal insan Peygamber Efendimizin hayatını sahih kaynaklardan okumak, Onu doğru anlamak ve tüm insanlığa layıkıyla anlatmak, hayatı Onun gibi bilinçli yaşamak için toplumda farkındalığın oluşması. Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında düzenlenen yarışmaya Peygamber Efendimizin hayatını okuyan herkes katılabiliyor.
    Kurân-ı Kerimin meali üzerine geçen yıl yapılan yarışmaya 174 bin kişi müracaat ederken bu yılki siyer konulu yarışmaya şimdiden yaklaşık 120 bin kişi kayıt yaptırdı. Son müracaat tarihine kadar 250 bin kişinin yarışmaya başvurması bekleniyor. Dereceye girenlere toplamda 16 umre ziyareti, 28 tablet bilgisayar, 18 bin TL para ödülü takdim edilecek.
    Türkiyenin 81 şehrindeki okullarda Türkçe dilinde yapılacak olan yarışmanın müracaatı 31 Ocak 2015 Cumartesi günü (Hicri 10 Rebi'ül-ahir 1436) sona erecek. Dünya genelinde Türkçe ve İngilizce dilinde aynı anda internet üzerinden yapılacak sınava katılmak isteyenler 15 Mart 2015 Pazar gününe (H. 24 Cemaziyelevvel 1436) kadar yarışmaya müracaat edebilecekler. Yarışma 29 Mart 2015 Pazar günü (H. 8
    Cemaziyelahir 1436) saat 10.00da başlayacak.

    Son Peygamber Platformu Bakanı Yahya Özkul, Yeryüzündeki tüm insanların, varlık sebeplerini idrak ederek tevhid inancında birleşmesini arzu ediyoruz. İslamı en ideal haliyle yaşayan ve en etkili şekilde insanlığa anlatan Peygamber (sas) Efendimizin hayıtını sahih kaynaklardan okuyarak öğrenmek kadar, algıları yönlendirilmek suretiyle ön yargılarla Peygamberimizi yanlış tanıyan insanlığa Onu en doğru şekilde anlatmak, insanlığın zihninde bir farkındalık oluşturmak da önemli. Peygamberimizin doğru anlaşılması için bu yılki Ufka Yolculuk Yarışmasının konusu Siyer-i Nebi olarak belirledik. Hiradan tüm evrene ilk mesajı duyuran, Kuranıı en iyi anlayan ve hükümlerine göre yaşayan, güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilen, insanların en hayırlısı Peygamber Efendimizin hayatını birlikte okuyalım, Onu ne kadar anladığımızı bir yarışma vesilesiyle birlikte test edelim, kendimizi sınayalım istedik. Kaybedeni olmayan bu yarışmaya herkesi davet ediyoruz. Zira esas kayıp, esas mahrumiyet Onun sevgisinden ve sünnetinden uzak kalmaktır dedi.

    OKU, ANLA, YAŞA, YARIŞ
    Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünün Son Peygamber Platformu ile birlikte düzenlediği Ufka Yolculuk Kültür Yarışması, okuma alışkanlığının yeterli düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, anlayan, düşünen ve okuduğu bilgiyle hayatına fıtrat ekseninde yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkın, özellikle gençlerin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmak gayesiyle düzenleniyor.

    6 KATEGORİDE YAPILAN EN BÜYÜK SİVİL YARIŞMA
    ÖSYM sınavlarının ardından en fazla katılımın sağlandığı sınav olan Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları, bu yıl Türkçe dili yanı sıra İngilizce dilinde de online düzenlenerek 8 milyar insanlığın yarışmaya iştirak etmesi kolaylaştırılacak.
    Siyer bilgi yarışması A, B, C, D, E, F olmak üzere 6 kategoride yapılacak. Yarışmaya A kategorisinde katılanlara 80 soru B, C, D, E, F kategorilerinden katılanlara 100 soru yöneltilecek.

    A Kategorisi: 14 yaş ve altı (1 Ocak 2001 sonrası doğanlar)
    B Kategorisi: 14-19 yaş arası (1 Ocak 1996 -31 Aralık 2000 arası doğanlar)
    C Kategorisi: 19 yaş ve üzeri (31 Aralık 1995 öncesinde doğanlar )
    D Kategorisi: İhtisas Kategorisi
    E Kategorisi: Online Katılımcı
    F Kategorisi: Online Katılımcı İngilizce

    SORULAR İKİ FARKLI ESERDEN

    Türkiye'de Türkçe, dünya genelinde ise İngilizce dilinde gerçekleştirilecek yarışmaya başvuruda bulunanlar, Türkçe dilinde Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan ve N. Mehmet Solmazın Kuran-ı Kerime Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi İngilizce dilinde ise Martin Lingsin Muhammad: His Life Based on the Earliest Sources” kitabından hazırlanacaklar. Yarışma soruları kategorilere göre bu eserlerden ayrı ayrı hazırlanacak.

    ENGELLİLER ve MUHKUMLAR UNUTULMADI
    7'den 70'e her yaş grubunu kapsayan yarışmaya tüm engelliler istedikleri kategorilerde katılabilecekler. Görme engelliler ise sadece internet üzerinden yapılan sınava iştirak edebilecek.
    Türkiyenin tüm cezaevlerindeki hükümlüler, kendisine uygun kategorilerde sınava katılabilecek. Sınava başvurmak isteyen hükümlülere cezaevi yönetimleri bilgi ve başvuru desteği verecek. Sınavlar cezaevinde yapılacak. Geçen yıl düzenlenen Kuran-ı Kerim meali yarışmasına katılan Medrese-i Yusufiye talebelerinden biri Türkiye dördüncüsü, 6sı il birincisi, 7si il ikincisi, 8ise il üçüncüsü olarak büyük başarıya imza atmışlardı.
    Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek yarışmanın ilmihal konulu olan ilkine Türkiyeden 87 bin 014 kişi, Kuran-ı Kerimin anlamı konulu olan ikincisine ise 61 ülkeden 174 bin 399 kişi müracaat etmişti. Bu yılki yarışmaya şimdiden 110 bini aşkın insan kayıt yaptırdı. Son müracaat tarihine kadar 250 bin kişinin yarışmaya başvurması bekleniyor.

    YARIŞMAYA HAZIRLIK DERSLERİ
    Yarışma soruları baz alınmadan hazırlanan sınava hazırlık derslerinin videoları.Kuran-ı Kerime Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi kitabından hazırlanan dersler sınava hazırlık sayfasından takip edilebilmektedir.

    KAZANAN UMREYE GİDİYOR
    AKRA FMin iletişim, Burak Tur'un ana sponsorluğunu yaptığı yarışmaya Türkiye genelinde 100'e yakın kulüp, yüzlerce dernek, kurum ve kuruluş destek veriyor. Yarışma sonucunda dereceye gireceklere toplamda 16 umre seyahati, 28 tablet bilgisayar, 18 bin TL para ödülü takdim edilecek. Ayrıca her ilin dereceye giren yarışmacılara toplamda binlerce ödül ver.
    Sınava katılım ücretsiz ancak yarışmacılar sınava hazırlanacakları kitapları il merkezlerinden temin etmeleri gerekiyor. Yarışma sınav merkezleri yarışmacılara e-posta ve SMS yoluyla bildirilecek.
#18.01.2015 18:44 0 0 0
  • eveett bugün bizim burdada AVM de tanıtımı vardı,kayıt olmadım ama düşünüyorum :D
#18.01.2015 19:34 0 0 0