Patlıcanlı kuru biberli meze - patlıcanlı meze - kolay meze tarifleri

Patlıcanlı Kuru Biberli Meze Tarifi İçin Malzemeler

Közlenmiş patlıcan (kişi sayısına göre ayarlıyoruz),
Kuru biber,
1 kase katı yoğurt ya da süzme yoğurt,
1 yemek kaşığı tepeleme mayonez (isteğe bağlı),
Yarım çay bardağından az sıvı yağı,
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı.



Patlıcanlı Kuru Biberli Meze Yapılışı

Közlediğimiz patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğrayalım.

Geniş bir kaba yoğurdu veya süzme yoğurdu koyalım.

Üzerine mayonezi ilave edip çırpalım.

Sonra patlıcanları ilave edip karıştıralım.

Tavaya sıvı yağı veya ince ince doğradığımız biberleri ilave edip orta ateşte çok az kavuralım. (yanmamasına dikkat edelim)

Üzerine tereyağını ilave edip 1-2 dakika kavuralım.

Kavurduğumuz biberleri yoğurtlu patlıcanların üzerine sıcak iken döküp servis yapalım.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 395
favori
like
share