Galaksimizdeki ilk gezegenler bulundu

Son güncelleme: 05.02.2015 10:36
  • NASA, Güneş Sistemi'nden çok daha yaşlı olan, yeni bir yıldız sistemi keşfettiğini duyurdu!

    noimage

    Astrophysical Journal'ın son sayısında yer alan, Avrupa, Avustralya ve ABD'li bilim insanlarından oluşan uluslararası bir araştırma ekibinin NASA ile birlikte gerçekleştirdiği açıklamada, galaksimizde yer alan ve neredeyse evrenin kendisi kadar yaşlı olabilecek bir yıldız sistemi (bizim Güneş Sistemimiz'e benzer bir sistem) keşfedildiği belirtildi. 11.6 milyar yaşında olduğu tahmin edilen bu sistem, 13.8 milyar yaşında olduğunu tahmin ettiğimiz evrenimizde yer alan ve dünyasal boyutlara sahip gezegenleri barındıran, bilinen en yaşlı sistem olarak karşımıza çıkıyor.

    Kepler-444 olarak adlandırılan ve Lyre Constellation'da yer alan bu sistem, 4 yıllık bir süredir Kepler aracı tarafından incelenmekteydi. Sistemde, Merkür ile Venüs arasında boyutlara sahip beş gezegen keşfedildi. Bu gezegenler, yıldızlarının çevresinde 10 günden kısa bir süre içerisinde tamamlanan bir yörünge ile dolaşmaktalar ve yıldızlarından, Dünya'nın Güneş'e uzaklığının 1/10'u gibi bir uzaklıkta bulunmaktalar.

    Kepler araştırma uydusu, NASA'nın en başarılı çabalarından biri olarak görülüyor ve 2006 yılında fırlatılmasından bu yana, uzak yıldız sistemlerinde bulunan, yüzlerce yaşam ihtimali bulunan gezegenin keşfinden sorumlu...

    chip
#05.02.2015 10:36 0 0 0