Ses Telleri İltihabı Nedir

Son güncelleme: 17.02.2015 13:15
  • ses telleri iltihabı - ses telleri iltihabı tedavisi - ses telleri iltihabı oluşumu


    Ses Telleri İltihabı Nedir

    Ses telleri iltihabı; boğuk sesle birlikte havlar tarzda öksürük ile kendini gösteren ses tellerinin etrafındaki yumuşak dokuların enflamasyonu ile meydana gelen bir hastalıktır.


    Ses telleri iltihabı genellikle kendiliğinden iyileşebilen, solunum zorluğuna yol açan ve doktor kontrolü gerektiren bir hastalıktır. Çoğunlukla geceleri ve daha önceden herhangi bir bulgu vermeden aniden ortaya çıkan havlar tarzda öksürük şekli ile kolaylıkla tanınabilir. Ayrıca ateş ve burun akıntısı da görülebilir. Genellikle 3-4 gün içinde kendiliğinden düzelmekle birlikte, bakteriyel etkenin neden olduğu bir tipi, ağır solunum yetersizliklerine yol açabilmektedir. Bu tip enfeksiyonu, menenjit aşısı olarak bilinen HIB aşısıyla önlemek mümkündür.
    Neler yapılabilir


    - Mutlaka doktora başvurulmalıdır. Krup için soğuk nemli hava oldukça faydalıdır. Evde hazırlanacak olan buhar, sıcak olacağı için kullanmak doğru değildir.
    - Ev tipi soğuk buhar makinaları çok faydalıdır.
    - Doktorunuz, doku ödemini azaltmak için kısa süreli kortizon tedavisine ek olarak, nemlendirilmiş soğuk buhar uygulayabilir.
    - Solunum zorluğunun olduğu durumlarda ise oksijen tedavisi gereklidir.
#17.02.2015 13:15 0 0 0