Patates Püresi Salatası Nasıl Yapılır

Son güncelleme: 17.02.2015 22:18
  • kapates salataları - patates püresinden salata yapımı - patates püresi salatasının tarifiPatates püresi salatası son derece lezzetli bir soğuk mezedir. Evlerinizde devamlı olarak yaptığınız diğer salata türlerinden farklı bir salata tüketmeyi isterseniz iyi bir seçenek olabilir. Salatanın hazırlık aşaması oldukça kolay ve kısa sürer. Özellikle çalışan bayanlar bu salata tarifini akşamdan yaparak, buzdolabında bekletebilirler. Çay saatinde bile atıştırmayı sevenler için ideal bir alternatiftir. Bu tarifin içine arzu ederseniz daha farklı ilaveler yapabilirsiniz. Oda sıcaklığında salatanın bekleme süresi oldukça kısadır. Ancak buzdolabında bir gün süreyle bekletilebilir. Salatanızı mutlaka kapaklı cam bir kabın içerisinde saklayın. Dilerseniz şimdi bu lezzetli salatanın tarifini hazırlamaya başlayalım.

    noimage
    Patates püresi salatası için gerekli malzemeler

    7 adet orta boy patates
    2 adet orta boy havuç
    1 adet orta boy kuru soğan
    2 adet yeşil soğan
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet dereotu
    4 dal yeşil nane
    2 adet yeşil biber
    1 yemek kasığı tereyağı
    1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    1 adet orta boy domates
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı pul biber
    2 diş sarımsak

    Patates püresi salatası yapımı

    Salatayı yapmaya ilk olarak haşlayacağımız patateslerin temizlemekle başlayın. Bol su kullanarak patatesleri kum ve topraktan temizleyin. Tencereye patatesleri haşlamaya yetecek kadar su koyun ve tencereyi orta derecede ayarlanan ocağa koyun. Başka bir yerde yeşilliklerin tamamını bol su içine biraz sirke koyarak beklemeye alın. Sebzeleriniz temizlik aşamasında ve patatesler ise haşlanma aşamasında beklerken, sizde salatanın diğer aşamasına başlayabilirsiniz. Havuçları rendeleyin ve salata için hazırlayın. Kuru soğanı çok küçük küpler şeklinde doğrayıp hazırlayın.

    Sarımsakları da rendeleyip daha sonra kavurma işlemine başlayın. Teflon bir tavanın içine sıvı yağı koyun ve içine ilk olarak kuru soğanı ilave edin. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca, rendelenmiş havucu ilave edin ve ardından sarımsakları içine atın. Kavurma işlemi bittikten sonra tavanın içine karabiberi ve pul biberi ekleyin. Bu sayede salatanın nefis sosu hazırlanmış olacak. Haşlanmış olan patatesleri süzün ve kabuklarını soyarak ezici yardımıyla püre haline getirin.

    Derin bir kabın içinde ezmiş olduğunuz patates püresinin içine hazırlamış olduğunuz sosu ilave ederek iyice karıştırın. Diğer tarafta temizlenmeye bırakılan yeşilliklerin tamamını süzün ve bol suyla iyice yıkayın. Yıkama işleminden sonra bütün yeşillikleri ince ince kıyın ve püre ile birlikte buluşturun. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken konu pürenin soğumuş olmasıdır. Püre sıcak olduğunda yeşillikler ilave edilirse solar ve başarısız bir sonuç alınır.

    Salatanın içine son olarak tuzunu da ilave ederek servis kabının içini su ile ıslatıp ardından salatalı servis kabına boşaltın. Üstünü iyice düzelttikten sonra, son olarak salatanın üzerini süslemeye geçin. Yeşil biberi ve domatesi arzu ettiğiniz gibi şekilli bir biçimde doğrayın ve listede verilen tereyağı ile biraz sote yapın. Sotelenen malzemeyi salatanın üstüne arzuya göre dökün. Patates püresi salatanız artık servis edilmeye hazırdır.

    Afiyet olsun.

    alıntı
#17.02.2015 15:37 0 0 0
  • Bunun yanın da en iyi ne gider ?
#17.02.2015 22:18 0 0 0