Liverpool - Beşiktaş

Son güncelleme: 19.02.2015 22:53
  • Beşiktaş Liverpool maçı - Beşiktaş Liverpool Maçı Ne zaman - Muhtemel kadrolar - Uefa Maçı - Beşiktaş Liverpool maçı hangi kanalda

    noimage

    Liverpool Beşiktaş maçı öncesi İngiltere Premier Lig'de oynadığı 25 maçta 42 puan topladı ve ligde 7.sırada bulunuyor. Bu sezon inişli çıkışlı bir grafik sergileyen İngiliz ekibi kendi sahasında çıktığı 13 maçta 6 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 2 beraberlik alarak içerde 23 puan topladı. Bu karşılaşmalarda 20 kez rakip fileleri havalandıran Liverpool kalesinde 13 gol gördü. artı 7 averajla üst sıralara tutunma savaşı veren ekip, UEFA Avrupa Kupası'na oldukça önem veriyor.

    Beşiktaş geçtiğimiz hafta Ziraat Türkiye Kupası'nda Kayserispor'a elenerek gözünü lige ve UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağı Liverpool maçına çevirdi. Süper Lig 20. haftada alınan Bursaspor galibiyeti ile zirvedeki yerini koruyan siyah beyazlılar, İngiliz ekibi ile deplasmanda karşılaşacak. Süper Toto Süper Lig'de 47 puanla lider olan Kara Kartal bu sezon özellikle deplasman karnesiyle dikkat çekiyor. Konuk olduğu 10 deplasman mücadelesinde 9 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan siyah beyazlılar hiç beraberlik yaşamadı. Deplasman maçlarında 16 gol atan Beşiktaş, kalesinde 7 gol gördü.

    Anfield Stadyum'unda oynanacak Liverpool Beşiktaş maçı 19 Şubat Perşembe akşamı saat 22:05'te ekranlara gelecek. Karşılaşma Star TV'den canlı olarak yayınlanacak. Karşılaşmayı Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek

    26 Şubat Perşembe akşamı oynanacak Beşiktaş Liverpool karşılaşması ise saat 20:00'da Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Karşılaşmanın biletlerinin büyük ölçüde tükendiği gelen ilk haberler arasında

    Steven Gerrad oynayamayacak
    Steven Gerrad geçtiğimiz haftalarda oynanan Tottenham maçında 68. dakikada sakatlandı ve 2-3 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor. Liverpool'un önemli silahlarından biri olan 35 yaşındaki orta saha oyuncusu, yüksek ihtimalle 19 ve 26 Şubat'ta oynanacak Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi 2. tur maçlarında forma giyemeyecek. Son haftalarda yıldızı parlayan Emre Can ise bu mevkiide Liverpool'un Beşiktaş karşısında en önemli kozu.

    Beşiktaş'ta Tolga Zengin'in sakatlığı
    Beşiktaş Bursaspor ile oynadığı 20. hafta karşılaşmasında talihsiz bir sakatlık yaşandı. Karşılaşmanın henüz 13. dakikasında yediği golün ardından sakatlanan Tolga Zengin yerini Cenk Gönen'e bıraktı. Saha içinde yapılan tedavinin ardından oynayamayacak durumda olduğu farkeden Tolga, oyundan çıktı. Tolga'nın en az 3 hafta sahalardan uzak kalacağı ve Liverpool maçlarında forma giymesinin zor olduğu gelen ilk bilgiler arasında

    Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç’in bir haftadan bu yana futbolcularına boş kaldıkça Liverpool ile bilgi verdiği, hatta ikili ve toplu görüşmelerle bu maçı önceden yaşamaya başladığı öğrenildi. Biliç’in en çok üzerinde durduğu konunun başında, enteresan analizlerin geldiği ortaya çıktı; "Hiçbir İngiliz takımı kötüyüm demez. Avrupa maçı oynayan bir takım, rakibim kötü diyerek onu hafife alıyorsa, biliniz ki başına büyük bir felaket geliyor demektir".

    Bilic Liverpool maçı öncesi açıklamalarda bulundu

    Hırvat teknik adam, Anfıeld Road’a çıkan takımların dikkat etmesi gereken hususları şu şekilde izah etti. "Liverpool , ya da bir başka İngiliz takımı ile oynarken topu kanatlara taşıtıp, orta imkanı veriyor iseniz. Bunun zorluklarına katlanmak zorundasınız.

    Bu bakımdan, bizim sezon başından bu yana yaptığımız iyi savunma becerimizi ortaya koymamız şart. Motta ve Serdar’ın dikkat edeceği hususlar rakibe yakın oynamaktır. Countinho başlı başına bir yetenek. Ona boş alan bırakırsanız, Liverpool’un tüm atak teşebbüslerine imza atar. Sıska görüntülü bir canavardır. Müthiş şut atar. Menzilini kapatmak gerekiyor. Veli ve Atiba, orta alanda bu oyuncuya sürekli yakın durmaları gerekiyor. Skrtel, ölü toplarda ve kanat ortalarında çok etkili. Stoperlerimiz hata yapmamalı ve bu oyuncuya dikkat etmeli. Türk oyuncu Emrecan da tıpkı Coutinho gibi müthiş vuruyor. Boş bırakmaya gelmez. Sturridge’ye alan savunması yapmamız icap edecek. Tabi Markoviç de yabana atılacak bir oyuncu değil.

    Peki biz ne yapacağız.?
    İki Arsenal, bir Tottenham maçında ne yaptıysak onu yapacağız. Özellikle Emirates’te oynadığımız Arsenal maçındaki becerimizi ortaya koyarsak, rakibimizi güç durumlara sokabiliriz.

    Bursaspor maçında ofans gücümü ortaya koyduk. Liverpool karşısında da bunu başarabiliriz. Şu an itibarıyla favori Liverpool. Maç başlayınca durum farklılık arz edecek, hatta bizim lehimize dönecektir. Bunu hissediyorum. Medya belki, 5 yıl önceki maçtan göndermeler (Onların tarihle pek fazla ilgisi yok. Gelecek ve önlerindeki maç önemlidir) yapabilir. Buna kulak asmayın. Seyirci faktörüne zaten alışıksınız. Ve en önemlisi onların seyircisini siz kendi seyirciniz gibi algılayın. Bu sayede moral motivasyonunuzu yükseltip daha iyi işler yapacaksınız. Gol bizim işimiz. Bunun için yeterli oyuncumuz ve gücümüz var. Pozisyona gireceğiz, yeter ki çok kaçırmayalım."

    Sosa Liverpool maçı hakkında konuştu
    UEFA Avrupa Ligi'nde İngiltere'nin Liverpool takımıyla yapacakları maça değinen Sosa, rakiplerine karşı oynamanın ve Avrupa'da devam etmenin güzel olduğunu vurguladı.

    Liverpool'un Avrupa'da tarihi olan bir ekip özelliği taşıdığını kaydeden Jose Sosa, "Lig ve Avrupa çok farklı platformlar. Avrupa'da ligden daha fazla motivasyonla oynamalıyız. İki maç oynayacağız. Devam edeceğiz ya da eleneceğiz. Güzel maçlar olacak" diye konuştu.

    Rakibi incelemenin teknik heyetin işi olduğunu anlatan siyah-beyazlı futbolcu, sahada oyuncuların yapacaklarının önemli olduğunu ve ellerinden gelenin en iyisini sahaya yansıtmaya çalışacaklarını söyledi.

    Kartal dövmesi yaptırması
    Sosa, Beşiktaş'ın simgesi olan Kartal dövmesi yaptırdığını ifade etti. Dövmeyi yaptırmayı daha önceden düşündüğünü belirten Arjantinli futbolcu, Beşiktaş'a geldikten sonra her yerde kartal gördüğünü ve yaptırmaya karar verdiğini dile getirdi.

    Beşiktaş'taki adaptasyon sürecini de atlattığını vurgulayan Sosa, şunları söyledi:
    "Değişik bir kültüre geldim. Grup olarak iyi iş çıkarıyoruz. Kalitesi yüksek ve mücadeleye dayanan bir ligdeyiz. İyi gittiğimizi düşünüyorum. Kişisel olarak oyunumdan memnunum. Her zaman en iyisini yapmaya çalışıyorum. Daha iyi olabilirim. Milli takım ile ilgili düşüncem yok. Sadece Beşiktaş'ı düşünüyorum."
#17.02.2015 21:54 0 0 0
  • Beşiktaş maça; Cenk - Serdar, Ersan, Franco, Motta - Veli, Atiba - Gökhan Töre, Sosa, Olcay - Demba Ba 11'i ile başlayacak.

    Liverpool'un Beşiktaş 11'i: Mignolet, Sakho, Moreno, Skrtel, Coutinho, Henderson, Lallana, Emre Can, Allen, Ibe, Sturridge.
#19.02.2015 19:59 0 0 0
  • Haydi Bismillah...
#19.02.2015 21:02 0 0 0
  • İlk yarı güzel. Umarım ikinci yarıda güzel olur.
#19.02.2015 21:55 0 0 0
  • noimage

    Liverpool dan anlamlı Jest
#19.02.2015 22:00 0 0 0
  • Umudum yok demiştim renkdaş
#19.02.2015 22:53 0 0 0