Işık Kirliliğinin Etkileri

Son güncelleme: 08.03.2015 23:12
  • fen ve teknoloji dersleri - ışık kirliliği nedir - çevre kirliliğiIşık, geceleri karanlıkta çevremizi aydınlatan ve bizim etrafımızı görmemizi sağlayan bir unsurdur. Geceleri ve karanlıkta etrafımızı daha iyi ve güzel görmemiz için mutlaka ışığa ihtiyaç duyarız.

    Ticaret ve turizm gibi alanlarda da ışığa ihtiyacımız vardır. Ancak ne yazıktır ki ülkemizde ışık fazlasıyla ve gereksiz olarak kullanılmaktadır.

    Çünkü ülkemizde kullanılan ışık kaynakları oldukça fazla ve kalitesidir. Bu yanlışlıklar düzeltilmek yerine daha da fazla hale gelmiştir ve bu durum da ışık kirliliğine neden olmaktadır.

    Yanlış zamanda, yanlış yerde, yanlış oranda ve yanlış yönlerde ışık ve aydınlatma kullanılması sonucunda ortaya ışık kirliliği çıkmaktadır.

    Çevremizdeki hava kirliliği soluduğumuz havayı kirletir, su kirliliği içtiğimiz ya da kullandığımız suyu kirletir ve ışık kirliliği ise aydınlatmamızı kirletmektedir.

    Gerekli olandan fazla yapılan aydınlatmalar ve ışıklandırmalar hem doğadaki diğer canlıları ve biz insanları oldukça olumsuz yönde etkiler

    Doğadaki canlılar geceleri aşırı aydınlatmadan dolayı yollarını bulamazken insanlarda da görme bozukluğu meydana gelmektedir. Ayrıca aşırı ışık kirliliği nedeniyle bir çok enerji kaynağı da boşa gitmektedir.

    alıntı
#08.03.2015 23:12 0 0 0