Android 5.1 Güncelleme Alacak Marka ve Modeller

Son güncelleme: 09.03.2015 10:57
  • Android Güncelleme - Android Güncelleme Alacak Telefonlar - Android Güncelleme 5.1 - Android 5.1 Güncelleme

    noimage

    Şuan özellikle Nexus cihazlara sunulan Android 5.0 güncellemesinin getirdiği birçok sorun ve hatalarla karşı karşıya kalan kullanıcılar Android 5.1 güncellemesinin ne zaman yayınlanacağını merak ediyor.

    Google'ın Android mobil işletim sistemi güncellemelerini alacak cihazların arasında her zaman Nexusların bir önceliği olduğunu inkar edemeyiz. Şuan test aşamasında olan Android 5.1, Mart ayı sonuna kadar Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 ve 2013 model Nexus tablet modellerine sunulacağı belirtiliyor. Muhtemelen bu listeye yakın zamanda HTC'nin One M7 ve One M8 Google Play Edition modelleri de eklenecek.

    noimage

    Android 5.1 Lollipop güncellemesinin bazı hata düzeltmeleri ve yenilikler getirmesi bekleniyor. Yenilikler arasında, Hızlı Ayarlar menüsünde önemli bir özellik eklenecek. Bu özellik, Wi-Fi ve Bluetooth butonuna bastığımızda daha önce görmediğimiz bunun için Ayarlar/Kablosuz veya Bluetooth sekmesini giderek görebildiğimiz Wi-Fi ağlarının ve tüm cihazların listesini hızlı ayarlar menüsüne taşıyacak. Ayrıca bu sürümde Materyal Tasarım ayazüzüne özel yeni renk paleti eklenecek. Android 5.0 ile sürümüyle kaybolan sessiz mod özelliğini de geri getirmesi beklenen güncelleme, kararlılık ve performans artışı, geliştirilmiş pil/RAM yönetimi, ani uygulama kapanmaları ve Multitasking ekranındaki uygulamarın kapatıldıktan sonra bile son uygulama ekranına dönüldüğünde tekrar görünmesini ortadan kaldırmak gibi hata düzeltmelerini içeriyor.

    Peki Android 5.1 güncellemesi hangi cihazlar için yayınlanacak?

    Android 5.1 Lollipop konusunda cihaz üreticileri listesini sürekli güncelliyor. Geçmişteki güncelleme tarihine ve şirketlerin yeni açıklamalarına dayanarak güncellemeyi alması netleşen cihazlar şöyle:

    Google

    ●Nexus 6

    ●Nexus 5

    ●Nexus 4

    ●Nexus 7 (2013)

    ●Nexus 9

    ●Nexus 10

    Samsung

    ●Samsung Galaxy S6

    ●Samsung Galaxy S5

    ●Samsung Galaxy S5 Mini

    ●Samsung Galaxy S4

    ●Galaxy Note Edge

    ●Galaxy Note 4

    ●Galaxy Note 3

    LG

    ●LG G3

    ●LG G Pad 8.3 GPE

    HTC

    ●HTC One M8

    ●HTC One M9

    Sony

    Sony şirketinden yapılan son açıklamada Android 5.0 güncellemesini Z serisi için yayınlayacağını belirtmişti. Buna göre cihazlar ya 5.0.2 yada direkt Android 5.1'e yükseltilecek. Androoid 5.1'i alacak cihazlar şimdilik bilinmiyor.

    Asus

    Şirketin şuan piyasada olan cihazlarının hiçbiri Android 5.0 Lollipop'a yükseltilmiş değil. Şirketin Nisan ayında beklenen Android 5.0 veya Android 5.1 Lollipop güncellemesini yayınlaması bekleniyor.

    Motorola

    ●Moto E2

    ●Moto G1

    ●Moto G2

    ●Moto X2

    Android 5.1 güncellemesini alacak veya alması muhtemel cihazların listesi şimdilik bu kadar. İlerleyen günlerde üretici firmaların alacağı kararlara göre listenin yeniden şekillenmesi olasılığı yüksek görünüyor. Gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Son olarak özellikle Nexus kullanıcıları 11 Mart tarihini bir kenara not etsin.
#09.03.2015 10:57 0 0 0