Umaç Helvası

Son güncelleme: 28.03.2015 00:06
  • Umaç Helvası Tarifi - Umaç Helvasının Yapılışı - Umaç Helvası Nasıl Yapılır
    Malzemeler:

    2,5 su bardağı un
    ½ su bardağı su

    Kızartmak için;

    1,5 su bardağı sıvıyağ

    Şerbeti için;

    1 su bardağı tozşeker
    1 su bardağı ılık su

    Yapılışı:

    Unu bir kaba koyup üzerine hafifçe su serpin ve ovalayarak umaç haline getirin. (Tarhana görünümünde olacak)
    Sıvıyağı bir tencerede kızdırıp unlu karışımı tencereye aktarın. Karıştırarak pembeleşinceye kadar pişirin. Kızaran hamurları bir el kevgiri yardımıyla süzerek yağdan çıkarın.
    Hamurları önceden hazırladığınız su ve şeker karışımına, yani şerbete aktarın. Karıştırıp servise sunun.
    Helvayı dondurma ve ceviz içiyle birlikte servise sunun.

    Afiyet olsun…
#28.03.2015 00:06 0 0 0