Yakadaki Babaya Son Bakis

Son güncelleme: 23.07.2007 16:53
  • noimage

    Şırnak'ta yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan piyade er Hasan Güreşen'in cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.


    Törene katılan üst düzey askeri yetkililer, şehit erin asker pantolonu giydirilen 2,5 yaşındaki kızı Zehra Güreşen'i sevdi. Küçük Zehra, komutanın yakasındaki babasının fotoğrafına baktığı an foto-muhabirlerin gözünden kaçmadı.

    Güreşen için Levent Camii'nde askeri tören düzenlendi. Törene, şehit Güreşen'in ailesi ve yakınları ile İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel'in de aralarında bulunduğu üst rütbeli subaylar, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Jandarma Genel Komutanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile çok sayıda kişi ve kurumun da çelenk gönderdikleri görüldü.

    Cenaze töreninde konuşan şehit er Hasan Güreşen'in babası Nuri Güreşen, birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini söyledi.

    ''Vatan sağ olsun, oğlum vatana feda olsun'' diyen Güreşen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    ''Bazı insanların bizim ülkemiz hakkında konuşması, bazı insanların da buna ses çıkarmaması şehit babalarının yüreğini daha çok kanatıyor. Bu ülke 75 milyonluk bir ülke. 3-5 çapulcuyu neden halledemiyor? 1071 yılından beri biz hep beraber ve birlik olduk, iç içe girdik. Bizi kimse ayıramaz. Artık milletin bunun farkına varması lazım. Bu vatan için evladımı feda ediyorum. Vatan sağ olsun. Elim tutarsa, büyüyecek torunumla birlikte silah tutmaya giderim.''

    Törene katılan çok sayıda kişi, ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' ve ''kahrolsun PKK'' şeklinde sloganlar attı. Bazı kişiler de ABD ve terör örgütü elebaşı aleyhine dövizler taşıdı. Törene katılanların bazıları da hükümet aleyhine slogan attı.

    Yoğun katılım nedeniyle zaman zaman izdiham yaşanan törende fenalaşan bazı şehit yakınlarına, cami çevresinde hazır bekletilen sağlık görevlileri ve törende görevli askeri personelce yardım edildi.

    Hasan Güreşen'in cenazesinin başında nöbet tutan 2 askerin de gözyaşlarını tutamadıkları törende, şehit yakınlarını sakinleştirmeye çalışan kadın askerlerin de ağladıkları görüldü.

    Şehit er Hasan Güreşen'in cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından askerlerce omuzlara alınarak top arabasına taşındı. Güreşen'in cenazesi, bir süre top arabasında taşındıktan sonra cenaze aracına konularak Edirnekapı Şehitliği'nde dualar eşliğinde toprağa verildi.
#11.06.2007 22:52 0 0 0
  • günlerdir haberler yüreğimi yakıyor

    nedir bu yaşananlar lanet ediyorum
#12.06.2007 00:12 0 0 0
  • Gercekten son zamanlar cok kotu olaylar yasaniyor

    Hepsine lanet olsun

    Allah sehit ailelerine sabir versin
#12.06.2007 10:39 0 0 0
  • ne zaman bitecek bu goz yasi yetmezmi artik bunu yasatanlara lanet olsun
#12.06.2007 11:14 0 0 0
  • artık yeter gerçekten yeter allahım n zman biticek bu irençlikler bu acılar ...bnmde bi yarım askerde suanda allah tüm sehit ailelerine sabır tüm mehmetçiklerimize hayrlı teskereler versin
#12.06.2007 12:50 0 0 0
  • su yavru gibi cok cocuk kaldi babasiz allah belalarini versin bizde apoyu besleyelim saddami amerika assin biz elimniz kolumuz bagli duralim
    Allah rahmet eylesin onlar zaten sehit oldular cok yuce bir mevki ama arkadasinda biraktigi yavrular..

    Allah ailelerine sabir versin..
#12.06.2007 13:41 0 0 0
  • allah onlaradan razı olsun
#22.07.2007 22:43 0 0 0
#23.07.2007 16:53 0 0 0