Fındığın Kalbe Faydaları

Son güncelleme: 13.09.2022 21:37
  • fındık tüketimi - fındığın yararları - fındığın kalbe yararları nelerdir - fıstığın kalbe yararlarıBirçoğumuz sağlıksız beslenerek kalbimizin hızla yaşlanmasına neden olurken, bazılarımızda kalp her şeyden önce gelir diyerek sağlıklı beslenmeye son derece önem veriyoruz. Sizde kalbiniz için sağlıklı beslenmeye önem verenlerin arasında yer almak istiyorsanız, kalp sağlığına faydası bulunun fındık türü kuru yemişleri bolca tüketmeye özen gösterin.

    Yapılan bir araştırma sonucunda fındık türü kuru yemişlerin kalp için çok faydalı olduğu ortaya çıktı. Yaşlanma karşıtı E vitamini, magnezyum ve doymamış yağ fındık ve fıstık gibi kuru yemişlerin içerisinden bolca bulunmaktadır. Uzmanlar haftada en az 2 avuç fındık yenilmesinden yanalar.

    Dünyada ani kalp krizinden dolayı hayatını kaybeden birçok kişi bulunuyor. Fındığın faydaları konusunda araştırma yapan bilim adamları, fındık tüketenlerin ani kalp krizi sonucu ölüm riskinin neredeyse yok olduğunu açıkladılar. Yıllardır yapılan araştırma 21 bin erkek doktor üzerinde denendi ve olumlu sonuçlara ulaşıldı. Kalp hastalıkları üzerinde faydası bulunun fındık, koroner kalp hastalıklarının da ölümle sonuçlanma riskini düşürüyor.

    alıntı
#22.06.2015 18:01 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#13.09.2022 21:37 0 0 0