Bodrum'da Tatil Nasıl Yapılır?

Son güncelleme: 24.07.2015 07:26
  • Bodrum Tatili - Bodrum'da Nereler Gezilmeli - Bodrum'da Gezilecek Yerler - Bodrum'da Nasıl Tatil Yapılır
    Yaz ayları Bodrum; denizi, muhteşem koyları, güneşi, çeşitli deniz ürünleri ve gece hayatıyla en önemli turizm beldelerinden biri haline gelmektedir. Ancak Bodrum, sadece bunlarla değil tarihi ile de eşsiz zenginliklere sahiptir.

    Eski kent neredeyse bütünüyle bugünkü yerleşimin altında kalsa da kent surlarının bir kısmını Gümbet yolundaki Myndos Kapısında görmek mümkündür. Ayrıca kentin simgesi sayılan kale, müze olarak düzenlenmiştir ve ülkemizin ilk ve tek sualtı müzesi buradadır.

    Şimdi Bodrum plajları, koyları ve beldeleri hakkındaki bilgilere gelelim.Güvercinlik, Bodruma nispeten uzak ve sakin bir koydur.
    Torba, 5 km uzaklıkta sakin bir köydür. Torba koyundan Didim, Milet ve Prieneye tekne turları vardır. Kumlu bir denizdir ve buradaki tesisler, oteller ve merkeze yakınlığı nedeniyle çocuklu aileler tarafından tercih edilen bir koydur.
    Göltürkbükü, Gölköy'ün ve Türkbükü'nün denizi dalgasız, göl gibidir ve daha ılıktır. Ancak otellerin çokluğundan denize girebilecek yer bulmak daha zordur ve oldukça kalabalıktır.
    Gündoğan Koyu, doğallığı bozulmamış sakin bir koydur. Kuzeye bakmasına rağmen kapalı coğrafyası sayesinde denizi az dalgalıdır ve çok beğenilir.
    Yalıkavak, yel değirmenleri, balığı, narenciyesi ile ünlüdür. En ünlü süngerciler buradan çıkar mutlaka uğranmalıdır. Oldukça esinitili bir yer olan Yalıkavak uzun süre kalmak ve sıcaktan daha az bunalmak için idealdir. Ancak rüzgarı nedeniyle denizi dalgalıdır. Burada daha lüks tesisler kurulmuştur.
    Bardakçı Koyu, denizi ve kumlu plajı güzeldir ve Bodrum merkeze çok yakındır. Ulaşım limandan kalkan dolmuşlar ile 10 dakika sürer, yürüyerek de gidilebilir ancak dik yokuşu nedeniyle sıcakta özellikle çocuklarınızla birlikte zorlanabilirsiniz. Ancak gündüz denize girmek gece de gece hayatının tadını çıkarmak isteyen gençlere konumu bakımıyla iyi bir seçenektir.
    Gümüşlük, en eski yerleşim yerlerindendir. Tarihi limanın kalıntılarını görebilirsiniz. Denizi ve balığıyla ünlü olmasının yanı sıra flora yapısı ile de dikkat çeker. Farklı şehirlerden gelen birçok insan burada balık yemeden geçmez.
    Kadıkalesi, oldukça berrak ve sakin bir denizi vardır.
    Gümbet, en ünlü plajlardan biridir. Tesisler çok çeşitli su sporu hizmeti de sağlamaktadır. Bu yönüyle su sporu tutkunlarına ve gençlere hitap eder.
    Akyarlar, nefis bir kumsala ve pırıl pırıl bir denize ve serin bir suya sahiptir. Sörf için çok uygundur.
    Bağla Koyu, develi plaj olarak da bilinir.
    Kumlu plajı ve serin suyu ile Bodrum'un en güzel denizine sahiptir diyebiliriz.
    Turgut Reis, mandalina bahçeleri ile ünlüdür ve oldukça kalabalık bir kasabadır. Gün batımının zevkini burada çıkarmanızı tavsiye ederiz.
    Ortakent Yahşı, Ortakent evleri yöresel mimarinin ürünleridir. Mustafa Paşa Kule Evi görülmelidir. Ayrıca Yahşı koyu temiz bir deniz ve plaja sahiptir. En uzun sahil şeritlerinden biridir, her keseye uygun bir tesis bulmanız kesinlikle mümkündür. Çocuklu ailelere uygundur.
    Karaada, mağaradan çıkan doğal sıcak su ile çamurun birçok hastalığa iyi geldiği söylenir.
    Ada Boğazı, suyun berraklığı nedeniyle Akvaryum da denir ve suyun tabanı çıplak gözle görülebilir.Tüm bunların yanında Bodrum, renkli gece hayatı çeşitli deniz ürünleri seçenekleri (özellikle ahtapot denenmelidir), evleri ve günbatımı manzarası ile muhteşem bir tatil için her şeyi sunmaktadır.
#24.07.2015 07:26 0 0 0