Kimya Nasıl Çalışılır?

Son güncelleme: 24.07.2015 18:11
  • Kimya Çalışmak - Nasıl Kimya Çalışılır - Kimya Nasıl Çalışılmalı
    Kimya dersi de her ders gibi bazı öğrencilerin severek çalıştığı bazı öğrencilerin ise gözünü korkutanbir derstir. Aslında nasıl çalışılacağını bildikten sonra hiçbir dersin korkulacak bir tarafı yoktur. Önemli olan doğru çalışma tekniklerini öğrenmek ve bunları uygulamaktır.

    Kimya dersi için en uygun çalışma teknikleri nelerdir?

    Mutlaka kimyasal terimleri kavramalısınız. Bunun için kimyasal terimleri bir çok kez yazarak çalışabilirsiniz.

    Kimya sayısal dersler arasında günlük hayatta en çok karşılaştığımız derstir. Bu nedenle konularla günlük yaşam arasındaki ilişkiyi yakalamalısınız. Bir konuya çalıştıktan sonra günlük yaşamınızda bu konuyu fark etmeye çalışmalısınız.

    Kimya konuları genellikle birbiriyle bağlantılıdır ve eğer bir konu anlaşılırsa diğeri de anlaşılabilir. Kimya dersinin müfredatı bu bilgi doğrultusunda belirli bir sıraya uyarak hazırlanır. Eğer kimya dersinde başarılı olmak istiyorsanız müfredatı takip ederek düzenli çalışmalısınız.

    Elinizde çalıştığınız konu ile ilgili görsel bir materyal olması öğrenmenizi arttıracaktır. Örneğin periyodik cetvel ve elementler çalışıyorsanız mutlaka periyodik tabloyu da incelemelisiniz, atom konusuna çalışıyorsanız eliniz altında bir atom modeli olması çalışmanızdan verim almanızı sağlayacaktır.
    Kimya çalıştığınız zaman verim almak için öncelikle dersle ilgili temelinizin sağlam olması gerekir. Temeliniz sağlam değilse ve çalıştığınız konuyu anlamakta güçlük çekiyorsanız gerekirse ilkokul seviyesine inip bu konulara çalışarak temelinizi oluşturmalısınız.

    Çalıştığınız konuya hakim olup olmadığınız anlamanın en bilinen yöntemi bol bol soru çözmektir. Eğer bir testteki soruların çoğunu herhangi bir kaynaktan veya kişiden yardım almadan çözebiliyorsanız, o konuyu öğrenmişsiniz demektir.

    Kimya sayısal bir ders olmasına rağmen biraz ezbere dayalı olduğu için tekrar yapmak çok önemlidir. En iyi bildiğiniz konuyu bile haftalık ve aylık olarak düzenli tekrar etmeli ve bol bol soru çözmelisiniz. Böylece öğrendiğiniz bilgiler kalıcı olacaktır.

    Bir konuyu en iyi şekilde öğrenmenin diğer bir yöntemi ise başkasına anlatmaktır. Arkadaşlarınıza iyi çalışıtğınız bir kimya konusunu anlatarak öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz.

    Derse hazırlıklı gitmek ve o gün anlatılacak konuya önceden çalışmak da motivasyonunuzu yüksek tutup öğrenmenizi kolaylaştıracağı için önceden çalışablirsiniz.

    Alıntı
#24.07.2015 18:11 0 0 0