MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı ince bulgur
1 kuru soğan
3-4 taze soğan
1 havuç
Sosu için;
1/2 yemek kaşığı sumak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon
tuz, karabiber, pulbiber

YAPILIŞI
Yeşil mercimek haşlanıp süzüldükten sonra soğuk sudan geçirilir. Ayrı bir yerde sıcak suyla ıslatılıp şişirilmiş bulgur, mercimeğe ilave edlir. Kuru soğan piyazlık doğranıp az bir sıvıyağda kavrulur. İçine havuç rendesi de ilave edilip biraz daha kavrulur. Kavrulan havuç ve soğan daha sonra doğranmış taze soğan, maydonoz ile birlikte mercimekli bulgura ilave edilir.
Limon, tuz, karabiber, pulbiber, sumak ve zeytinyağı ile hazırlanan sos salataya dökülür.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 681
favori
like
share
umut_alin Tarih: 10.10.2007 08:43
tesekkürler
refik Tarih: 05.09.2007 21:43
güzel tariflerin için ellerine saglık su-perısı
massel Tarih: 05.09.2007 16:40
Teşekkürler ..
VULKAN Tarih: 25.08.2007 16:15
ellerine sağlık