Kanarya Nasıl Öter?

Son güncelleme: 25.07.2015 08:50
  • Kanarya - Kanarya Ne Zaman Öter - Kanarya Nasıl Ötüyor - Kanaryanın Ötmesi
    Kanarya ispinozgiller ailesine özgü olan, güzel sesi sayesinde herkes tarafından bilinen bir kuş türüdür. Kanaryalar kafes içerisinde ya da etrafı ağaçlar ile örtülü olan göl ya da dere çevrelerinde yaşamlarını sürdürürler. Güzel ötüşleri sayesinde birçok kimse kanarya satın alıp beslemektedir. Fakat yavru olan kanaryaların güzel bir şekilde ötmelerini sağlamak için izlenmesi gereken çeşitli yöntemler bulunmaktadır.

    Kanaryalar nasıl öter?

    Öncelikle kanaryanın güzel bir şekidle ötmesi isteniyorsa tercih de ona göre yapılmalıdır. Kanaryaların çok iyi şekilde ötebilmeleri ötücü bir aileden gelmesi ve taklit özelliklerinin üst düzeyde olması gerekmektedir. Genellikle yaşil ya da gri renkte olan kanaryaların tercih edilmesi önerilmektedir. Border ve Norwich kanına sahip, göğüs bölgesi geniş olan kanaryalar ötme yeteniği üst seviyede olanlardır.

    Yavrular yumurtadan çıktıktam hemen sonra kötü seslerden arındırılmış ders kasetlerinin kanaryalara dinletilmesi oldukça faydalı olmaktadır. Gün içerisinde en az 4-5 saat kasetin kanaryalara dinletilmesi gerekmektedir. Böylelikle ötme eğitimine başlanmış olunur.

    Yavrular 1 aylık olduklarında annelerinden ayrılıp gözlenmeye başlanırlar. Daha sonrasında üç ay boyunca aynı şekilde eğitimlere devam edilir.

    Yavrular üç aylık oldukları zaman ötme yeteneği olan kanaryalar birbirlerini göremeyecekleri şekilde kafeslere konulmalıdır. Kafeslerin üstleri örtülmeli ve kafeslerin bulundğu odada sessizlik sağlanmalıdır. Kanaryaların odada bulundukları zamanda kapı, telefon ya da televizyon sesi duyulmamalıdır. Yani kanaryaların dikkatlerini dağıtacak en ufak ses olmamasına özen gösterilmelidir.

    Belli bir süre sonra kanaryalar ötmeye başlar. Kafesin örtüsü kaldırılıp kanarya dinlenebilir. Hatta böyle yaparak kanaryanın insanlara alışması da sağlanabilir.

    Kanaryalar yaklaşık 7 aylık oldukları zaman kızgınlık belirtileri gösterebilmektedirler. Böyle bir durum gözlendiği zaman kaset dinleme işlemlerini gece saatlerine alınması tavsiye edilmektedir. Bu işlemler dikkatli bir şekilde uygulandığı zaman güzel ötüşlü kanaryalara sahip olmak kolay bir hale alır. Ters sesler çıkarılarak kanaryanın istenildiği zamanda ötmesini sağlamak mümkündür. Örneğin iki metal eşyayı birbirine sürterek bu durum sağlanabilir.

    Alıntı
#25.07.2015 08:50 0 0 0