Malzemeler
6 Adet yumurta
yarım su bardağı tozşeker
1 dolu su bardağı
irmik
yarım su bardağı un
Yarım limon kabuğu rendesi
Şurubu;
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1/4 limon
Süslemek için;
Hindistancevizi,
fındık ve yeşil fıstık
Yapilisı
Yumurtaları bir kaba kırıp yarım bardak tozşeker katarak mikserde 10 dk çırpın. Yumurtalar iyice koyulaşınca unlu irmik ve limon rendesi koyup tahta kaşıkla karıştırın.
25-27 cm çapında bir tepsiyi yağlayıp unlayın; yumurta karışımını içine boşaltın. Orta ısılı fırında 40-45 dk pişirin.
Ölçülü şeker ve suyu 5 dk kaynatıp köpüğünü alın, limon sıkıp kabuğunu içine atın. Şurubu soğuduktan sonra sıcak revaninin üzerine boşaltın. Fırında 5 dk bırakıp çıkartın.
Revani soğuduktan sonra tepsinin kenarlarını bıçakla sıyırın, hafifçe sallayıp tepsiden kurtulmasını sağlayın ve yuvarlak bir servis tabağını üzerine kapatıp ters çevirerek tabağa aktarın. Üzerini süsleyip servis yapın

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 620
favori
like
share
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:29
yagsız olması guzel tabi ellerine saglık ablacım
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:58
ellerine saglık
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:41
tesekkurler paylasim icin
Lulu Tarih: 26.07.2007 20:19
tşk
Gönülce Tarih: 10.07.2007 13:11
teşekkürler Su Perisi
Küßü$h Tarih: 08.07.2007 13:46
Teşekkürler tarif için
Serendipity Tarih: 13.06.2007 11:04
teşekkürler su perisi