Açıköğretim Derslerine Nasıl Çalışılır?

Son güncelleme: 25.07.2015 10:41
  • Açıköğretim Derslerine Nasıl Çalışılmalı - Açıköğretim Derslerine Çalışmak
    Hem çalışıp hem okumak zorunda kalan ya da çeşitli nedenlerden dolayı örgün eğitim fırsatına sahip olamayan herkes için açıktan okumak büyük bir şanstır. Derslere girmeden uzaktan eğitim yöntemiyle lise ya da üniversite okumak ve dersleri kolayca verip okuldan mezun olmak; bir kaç çalışma yöntemiyle oldukça basittir.

    Açıköğretim derslerinin kitaplarını ilgili eğitim öğretim yılı başladığı an geciktirmeden almak gerekir. Her gün olmasa bile haftanın belirli birkaç günü düzenli olarak tekrar şarttır. Kitap tekrarı bu durumda çok önemlidir. Kitabı önce okuyarak bir kez bitirmelisiniz. Daha sonra önemli gördüğünüz ya da kitapta dikkat çekecek yazı tipindeki tüm yazıları tekrar okuyup anlamaya çalışmalısınız. Kitabın önemli kısımlarını da ikinci kez tekrar ettikten sonra kitabın özetini çıkartabilirsiniz. Özet çıkartmak; özellikle sözel derslerde çok kalıcı bir öğrenme sağlar. Sayısal derslerde çalışma yönteminizi ise kitabı ilk seferde konu anlatım ve örnek inceleme şeklinde bitirip ikinci seferde çözebildiğiniz kadar çok örnek çözmektir. Sayısal derslerin kitap özetlerini; konu başlıkları altında grup şeklinde formül toparlayarak oluşturabilirsiniz. İnsanın kendi yazısı görsel zekada daha kalıcı olur ve özetten sonra hiç bakmasa dahi en az yüzde otuzu beyindeki kalıcılığını korur. Konu anlatımını okuyup özet çıkarttıktan sonra dersi hala tam olarak kavrayamadığınızı düşünüyorsanız açıköğretim için özel olarak hazırlanmış ek kaynaklardan faydalanabilirsiniz. Bu kaynakların özellikle soru bankalarını çözerseniz konu daha yoğun bir şeklide zihninizde yer edinmiş olur.

    Açıköğretim dersleri için devletin çeşitli eğitim kurumlarında (meslek liseleri, halk evleri, üniversiteler ) ve belirli dönemlerde destek amaçlı ders anlatımları olmaktadır. Dersin ilgili öğretmeni haftalık olarak ders anlatımı yapar ve açıköğretim okuyan herkes bu derslere katılabilir. Dersler için katılım konusunda herhangi bir zorunluluk yoktur.

    Kendi yazınızla çıkarttığınız kitap özetlerini küçük not kağıtları halinde ayırıp ya da küçük bir not defterinde toparlayıp iş yerinizde, yolculuklarınız sırasında ve tüm boş vakitlerinizde okuyarak sürekli tekrar etme fırsatına sahip olabiilrsiniz.

    Açıköğretimin ders kitaplarında bulunan ünite sonu testlerini de çözmeniz önerilmektedir.

    Alıntı
#25.07.2015 10:41 0 0 0