Engelliler İçin Kısa Mesaj Yoluyla Şikayet Hattı Açılmalı

Son güncelleme: 25.07.2015 18:17
  • Engelliler İçin Kısa Mesaj Yoluyla Şikayet Hattı - Engelliler İçin Kısa Mesaj Yoluyla Şikayet Hattı Nedir - Engelliler İçin Kısa Mesaj Yoluyla Şikayet Hattı Amacı - Engelliler İçin Kısa Mesaj Yoluyla Şikayet Hattı Hakkında
    - TÜSODER Bilişim Komisyonu Üyesi Ateş: - "İşitme engelliler, aramaları duyamadıkları için reklam ve tanıtım amacıyla gelen çağrılara kısa mesajla dönüş yapmaya çalıştığından büyük sorunlar yaşıyor"

    Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Bilişim Komisyonu Üyesi Kerem Ateş, elektronik ticaret düzenlemesi yürürlüğe konulduğu halde özellikle engellilerin ticari ileti ve reklam aramalarıyla ilgili mağduriyetinin giderilemediğini belirtti.

    Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ta Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un yürürlüğe girmesiyle, firmaların tüketicilerden onay almadan ticari ileti gönderemediğini ancak bazılarının bunu ihlal ettiğini söyledi.

    Özellikle görme ve işitme engelli tüketicilerin, şikayet mekanizmasını kullanmakta zorlandığını anlatan Ateş, "İşitme engelliler, aramaları duyamadıkları için reklam ve tanıtım amacıyla gelen çağrılara kısa mesajla dönüş yapmaya çalıştığından büyük sorunlar yaşıyor" dedi.

    İlgili mercilere şikayet sürecinin kolaylaştırılması gerektiğini belirten Ateş, elektronik ticaret kanunu yürürlüğe girdiği halde tüketicilerin hala kısa mesajlardan kurtulamadığını ifade etti.

    İptal seçeneklerinin çalışmadığını ya da yanıltıcı olduğunu savunan Ateş, şunları kaydetti:

    "Hal böyleyken engelli vatandaşların bu tarz kısa mesajlardan kurtulması daha da zorlaşıyor. Engelli vatandaşlar için kısa mesaj yoluyla şikayet hattı açılmalı. Örneğin engellilere, kendilerine gelen istenmeyen kısa mesajları Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına ait şikayet hattına yönlendirme yaparak, şikayet etme hakkı verilmelidir."

    Kanunun getirdiği önemli yaptırımlardan kaçmak isteyen bazı kişilerin, bireysel ya da bireysel görünümlü, gönderenin tespiti güç hatlardan reklam kısa mesajları yolladığını bildiren Ateş, "Bu numaralarla ilgili GSM operatörlerine başvurulduğunda, ticari hat görünmediğinden engellenemediği gibi kanunun tanıdığı reddetme imkanı da bulunmamaktadır" diye konuştu.

    Engelliler Sitesi
#25.07.2015 18:17 0 0 0