Dişi Köpek Beslemenin Avantajları

Son güncelleme: 26.07.2015 12:46
  • Dişi Köpek - Dişi Köpek Nasıl Beslenir - Dişi Köpek Beslemenin Avantajları Nelerdir - Dişi Köpek Beslemenin Ne Gibi Avantajları Var
    İnsanların evlerinde ya da evlerinin bahçelerinde besledikleri hayvanların başında köpekler gelmektedir. Böylelikle köpekler insanlara hem yardımcı hem de arkadaş olmaktadırlar. Fakat insanların köpek tercihleri farklılıklar göstermektedir. Kimileri erkek köpek beslerken kimileri tercihlerini dişi köpekten yana kullanmaktadır. Dişi köpek beslemenin erkek köpek beslemeye göre insanlara getirdiği birçok fayda bulunmaktadır.

    Dişi köpek beslenmenin insanlara sağladığı avantajlar nelerdir?

    Dişi köpekler erkek köpeklere göre daha sadık olmaktadır. Onu besleyen kişilere karşı daha bağlı, yaşadığı yere oldukça bağlıdır. Erkek köpekler gibi sürekli gözü dışarıda olan davranışlar sergilemez.

    Erkek köpekler yılın büyük bir bölümünde dişi köpekler ile ilgilenen canlılardır. Dişi köpekler ise sadece yılın birkaç haftasında erkek köpeklere olan ilgilerini gösterirler. Onun haricinde sürekli olarak aileleriyle ilgilinen, evine bağlı canlılardır.

    Eğer köpek beslenen evde küçük çocuk varsa dişi köpek erkek köpeğe göre çocukları daha fazla benimser.

    Dişi köpekler erkek köpeklere göre daha kolay bir şekilde eğitilirler. Belli başlı komutları ve hareketleri dişi köpeklere öğretmek daha kolaydır. Dişi köpekler erkek köpekler gibi asi ya da başına buyruk yaşamazlar. Böylelikle başına buyruk hareket etmez, genellikle sahibinin kontrolünde yaşarlar. Erkek köpekleri kontrol altında tutmak için daha fazla otoriter bir tutum sergilemek gerekmektedir.

    Alıntı
#26.07.2015 12:46 0 0 0