Smokin Nasıl Giyilir?

Son güncelleme: 27.07.2015 08:16
  • Smokin - Smokin Nasıl Giyinmeli - Erkekler Nasıl Smokin Giymeli - Erkeklerin Giyeceği Smokin Türleri
    Özel gecelerin vazgeçilmez parçası, düğünlerde ise damatlık olarak kullanılan smokin, ilk olarak Monte Carlo'da çıkmıştır. Fransız modacıların keşfi olan smokin, siyahtan maviye bordodan beje birçok renkte olabilmektedir. İki düğmeli, şal ve kırlangıç yaka olmak üzere üç farklı tarzda smokin mevcuttur. Smokinin en baş aksesuarları kuşak, gömlek ve papyonlar da çeşitli tarzlarda ve smokinin stiline göre satın alınabilir. Genellikle siyah rengin tercih edildiği smokinlerde bordo ve mavi renk ise davetlerde kişiyi farklı ve iddialı göstermenin en kolay yollarından biridir.

    Normal takım elbisenin ceket yakaları ve pantolonun kenarları satenle kaplanarak da kolay yoldan smokin sahibi olunabilmektedir. Smokin takımın olmazsa olmaz aksesuarı ise siyah rugan ayakkabılardır. Özenle seçilen rugan ayakkabılar smokini tamamlayan ve şık gösteren en önemli detaylardandır. Bunun yanında smokin kuşağı da diğer detaylardandır. Siyah bir smokine bej kuşak güzel bir seçim olacaktır. Ayrıca papyon da smokinin en önemli tamamlayıcılarındandır. Koyu renk smokinlerle gümüş veya altın rengi papyon takmak, smokini hareketlendiren detayların başında gelir. Kol düğmeleri ise smokinde bir diğer önemli detaylardandır. Smokinle uyumlu renklerde ve stildeki kol düğmeleri şıklığı bütünleştirmenin yollarındandır. Duruma göre frak denilen önü kısa arkası uzun ceketler de smokinde tercih edilebilir. Çok resmi davetlerde kullanılan frak, aynı zamanda aristokrasi sembollerindendir.

    Kısa boylu erkeklerin üç düğme yerine iki düğmeli modellere yönelmesi smokin giyiminde daha doğru olacaktır. Uzun boylu kişiler için ise şal yaka ceket tercihleri şık bir seçim olacaktır. Smokin ceketinin tek yırtmaçlı olması ve ceketteki etek uzunluğunun başparmak hizasına kadar olması önemli kalıp detaylarındandır. Bacak ve gövde boyu kısa olan kişilerin kısa ceketler seçmeleri daha doğru olacaktır. Kol düğmesi kullanılan durumlarda ceket boyunun gömlekten daha kısa olması kol düğmesinin görünmesi açısından önemlidir. Pantolon paçalarının ise kısa olması ve ayakkabı üzerinde birikmiş gibi duran görüntüden kaçınılması gerekmektedir. Papyon kumaşının sentetik değil ipek kumaş olması papyonun kaliteli durmasını sağlar. Son olarak smokinde kemer yerine kuşak kullanılması smokin giyim kuralları açısından daha doğru olacaktır.

    Alıntı
#27.07.2015 08:16 0 0 0