Kabakulak Nasıl Tedavi Edilir?

Son güncelleme: 27.07.2015 10:03
  • Kabakulak - Kabakulak Tedavisi - Kabakulak Tedavisi Nasıl Olur - Kabakulak Tedavisinde Neler Yapılır
    Kabakulak tükürük bezlerinde oluşan enfeksiyon sonucunda tükürük bezlerinin şişmesidir. Tükürük bezlerinde oluşan bu şişme kulağın alt tarafında oluşur. Daha çok 2-6 yaş arası çocuklarda görülen bu hastalık normal bir durumdur.

    Kabakulak bir çocuk hastalığıdır ve ileriki yaşlarda görüldüğünde tehlikelidir. Kabakulak bulaşıcı bir hastalık olduğundan kabakulağa yakalanan çocukların aile fertlerinden mümkün olduğunca uzak durması gerekir.

    Kabakulağın belirtileri nelerdir?

    ♥ Ateş
    ♥ Baş ağrısı
    ♥ Bulantı
    ♥ İştahsızlık
    ♥ Halsizlik
    ♥ Kulak altında şişme
    ♥ Yemek yerken zorlanma
    ♥ Boğazda ağrı

    Çocuklarda kabakulak nasıl tedavi edilir? Neler yapmak gerekir?

    Kabakulağı tedavi etmek için evde birçok yöntem uygulanabilir. Sıcak su torbasına koyduğunuz ılık suyla şişliğin olduğu yere kompres yapabilirsiniz. 10-15 dakika kompres yaptıktan sonra bir pamuğa birkaç damla papatya ve defne tohumu yağından damlatın. Yağlarla ıslanan pamuğu çocuğunuzun kulağına hafifçe sokarak biraz bekleyin. Bunu günde 2 defa tekrarlayın.

    Bir miktar sirkenin içine biraz fesleğen koyun. Sirkenin içinde fesleğeni birkaç gün bekletin. Daha sonra çocuğunuzun kulağına birkaç gün boyunca günde 2 kez olacak şekilde damlatın.

    Bulunduğunuz mevsimde ayva varsa ayvayla da kabakulağı tedavi edebilirsiniz. Bir adet ayvayı suda haşlayıp iyice ezin. Daha sonra üzerine biraz çavdar unu ve birazda bal ekleyin. Tüm malzemeleri lapa oluncaya kadar karıştırın. Karışımı çocuğunuzun kulağının çevresine sürüp bir tülbentle bağlayın.

    Mersin ağacından kopardığınız meyveleri iyice dövün. Meyveleri dövdükçe içinde öz çıkacaktır. İçinden çıkan özü kulağınızın içine birkaç damla damlatabilirsiniz.

    Kabakulak hastalığı boyunca çocuğunuza hergün ekinezya çayı içirebilirsiniz. Ekinezya çayı kabakulağın geçmesini hızlandırır.

    Yarım su bardağı kekik çayıyla yarım su bardağı adaçayını karıştırın. Elde ettiğiniz çayla çocuğunuzun gargara yapmasını sağlayın.

    Kabakulak tedavisinde kullanılabilecek yöntemlerden birisi de yoğurtotu suyudur. 3-4 saatte bir, 1 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı yoğurtotu suyu ekleyin ve çocuğunuza içirin.

    Birçok hastalığın tedavisinde etkili olan civanperçemi çayını da kabakulak tedavisinde kullanabilirsiniz. Günde 2 kez civanperçemi çayını çocuğunuzu içerebilirsiniz.

    Hastalık geçene kadar çocuğunuzu ekşi şeyler yedirmemeye dikkat edin.

    Alıntı
#27.07.2015 10:03 0 0 0