TEOG Sınavına Nasıl Hazırlanılır?

Son güncelleme: 27.07.2015 18:54
  • TEOG Sınavı - TEOG Sınavı Nasıl Yapılır - TEOG Sınavına Kimler Başvurabilir - TEOG Sınavına Nasıl Başvurulur - TEOG Sınavı Ne Zaman Yapılır
    Milli Eğitim Bakanlığının yeni uygulamaya başladığı sınav sisteminin adı TEOG. Temel eğitimden orta öğretime geçiş sisteminin kısaltmasına TEOG diyoruz. Diğer sınavlardan farklı bir uygulamaya gitti bakanlık. Artık bildiğimiz yazılı sınavları yapıyor. Bu yüzden müfredatta var olan konuların ve kazanımların dışında soru gelmiyor.

    TEOG sınavına hazırlanmak için ayrı bir çalışmaya, dershaneye de gerek yok. Bir öğrenci için TEOG sınavına hazırlanmanın birincil koşulu:


    Okuldaki derslerini çok iyi takip edecek.
    Derslerde çözülen örnekleri evde yeniden çözecek.
    Anlamadığı ya da takıldığı en ufak konuyu bile öğretmenine soracak.

    Yardımcı kaynak alırken içindekiler bölümünü iyice inceleyin. Gerekirse okuldaki öğretmenlerden TEOG sınav konularını alın. TEOG konuları ile uyumlu olmayan kaynak kitaplara gereksiz yere para vermeyin.

    Öğrencinin ders çalışırken dikkat etmesi gerekenler:


    TEOG sistemi için başarıyı hedefleyen bir öğrencinin günlük ders başına 20-25 soru çözmesi yeterli olacaktır.
    Özellikle dershanelerden günlük 200-250 soru gibi telkinler yapılacaktır ama bu sayılar gerçekçi değildir. Burada önemli olan nicelik değil niteliktir.
    Öğrenci örneğin, matematik dersinde köklü sayılarda toplamayı öğrendi. Bu konuyla ilgili 25 soru çözüp anlamadığı ya da çözemediği soruları öğretmeniyle çözerse konuda eksiği kalmayacaktır.
    Şunu da unutmayın 25 soruda bir öğrenci 4-5 yanlış yapsa bile rahatlıkla soracaktır. Ama 200 soru çözüp 40 yanlış yaparsa bunu bir sorun olarak görüp bu yanlışlarını sormaya çekinecektir. Ayrıca öğretmen 4-5 soru için öğrencisine vakit ayırabilecekken 40 soru için vakit ayıramayacaktır.

    TEOG sisteminin getirdiği bir diğer yenilik de öğrencinin ortaöğretim kurumlarına yerleşme puanını girdiği sınavlar kadar ortaokul hayatında diğer derslerden aldığı notların da etkilemesi oldu. Bu yüzden öğrencilerin ders seçme gibi bir lüksü yok. Matematik dersi ne kadar önemli ve etkiliyse müzik dersi de o kadar etkili olmaya başladı.

    Kısaca öğrenciler belli bir disiplin içinde hem TEOG sınavına hem de diğer derslerine kendilerini çok boğmadan çalışmalılar. Performans ve proje görevlerini aksatmamalılar. Başarıya giden bu yolda öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

    Alıntı
#27.07.2015 18:54 0 0 0