Balıkçılık Nasıl Yapılır?

Son güncelleme: 28.07.2015 11:50
  • Balıkçılık - Balıkçılık Nasıl Yapılmalı - Kimler Balıkçılık Yapabilir - Balıkçılık Ne Zaman Yapılır - Balıkçılık Çeşitleri Nelerdir
    Günümüzde balıkçılık hem meslek olarak hem de hobi olarak yapılan bir uğraştır. İnsanlar, geçimlerini sağlamak için çok uzun zamanlardan beri balıkçılıkla meşgul olurlar. Balıkçılığı profesyonel olarak yapanlar ağ yöntemini kullanırlar. Hobi olarak görenler ise olta balıkçılığını seçerler. Denizler, göller ve akarsular balıkçılık için en ideal olan yerlerdir. Bu yerlerde balıkçılığın nasıl yapılması gerektiğini biliyor musunuz? Balıkçılığın püf noktalarını bilmek, avlanma konusunda yardımcı olur.

    Avlanacak balık cinsine göre kullanılacak malzemeler değişkenlik gösterir. En bilindik olan yöntem olta ile avlanmadır. Bunun yanında ağ ve zıpkın balıkçılığı da yapılır. Ağ balıkçılığı ise daha profesyonel kişiler tarafından gelir elde etmek amaçlı yapılır..

    Zıpkın Balıkçılığı: Zıpkın balıkçılığı hobi amaçlı yapılır. Genel olarak dalışla ilgilenen kişiler tercih eder. Bu avlanma türünü seçen kişiler iyi yüzme bilmeleri gerekir. Denizde veya gölde derine dalarak, balık zıpkın ile avlanır. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta zıpkının nasıl kullanılması gerektiğinin bilinmesidir. Bir çok bölgede zıpkın ile balık avlanması yapılır.

    Olta Balıkçılığı: Olta balıkçılığı, denizin kıyı kesimlerinde yapılan bir avlanma türüdür. Diğer yöntemlere göre daha ucuz ve kolay olduğunu da söylemek mümkündür. Tekneden ya da kıyıdan, balığa uygun malzemelerle birlikte oltaları kullanabilirsiniz. Oltalarda genel olarak zoka denen ufak parça kullanılır. Bu parça büyük balıkların yakalanmasını kolaylaştırması açısından da idealdir. Zokalarda genel olarak taze sülük, midye, yengeç ya da mamunlar yem olarak kullanılır. Gerçek ya da sahte yem kullanmak sizin elinizdedir. Fakat gerçek yem kullanırsanız daha kolay balık yakalanır.

    Ağ Balıkçılığı: Ağ balıkçılığı teknelerin denize açılması ve deniz içerisine büyük ağlar bırakılması ile olur. Bu sayede birden çok balık bu ağlara takılır. Profesyonel balıkçılar bu işlemi uygulayarak istedikleri kadar balık avlarlar.

    Balık tutmak için güneşin doğuş ya da batış anlarının uygun zamanlar olduğunu bilinir. Bazı mevsimlerde ise balık türlerinin varlığını koruma amaçlı balık avlanma yasağı uygulanır. Balık tutmak hem güzel bir hobidir hem de insanların önemli bir geçim kaynağıdır. Her balığın yakalanma aşaması değişiktir ve buna bağlı olarak kullanılan malzemeler de çeşitlilik gösterir.

    Alıntı
#28.07.2015 11:50 0 0 0