Zebra Balığı Nasıl Üretilir?

Son güncelleme: 29.07.2015 07:54
  • Zebra Balığı - Zebra Balığı Üretimi Nasıl Olur - Zebra Balığında Üreme
    Zebra balığı sazangiller familyasındandır. Yaklaşık 4-6 cm boyunda olan Zebra balığı yumurta ile çoğalan bir balıktır. Genellikle 80 ile 180 adet arasında yumurta bırakır ve yumurtalarına kendisi bakma özelliğine sahiptir. Bu özellikler balık üretimine yeni başlayanlar için oldukça cazip olduğundan Zebra balıkları en popüler akvaryum balıkları arasında yer alr.

    Zebra balığı için uygun bir akvaryum hazırlamanız gerekir. Zebra balığı için akvaryumu şu şekilde hazırlayabilirsiniz:


    Zemine istediğiniz bir kum ile kaplayın.
    Zebranın saklanabileceği yerler hazırlayın. Bunun için vazo vb. objeler kullanabilirsiniz.
    Zebra balığınız için büyük bir akvaryum kullanın.
    Suyun temiz kalması için güçlü bir filtre kullanın.
    Akvaryum ısısının 23 derece ile 26 derece arasında olması gerekir.

    Akvaryumu hazırladıktan sonra balıklarınızı akvaryuma bırakabilirsiniz. Fakat bakıma başlamadan önce zebra balığı hakkında bilmeniz gereken noktalar var. Zebra balığı kolay kolay hastalanan bir balık değildir. Başlıca hastalıkları pul dökülmesi, yüzgeç yırtılması, göz şişmesi v.b olarak sıralanabilir. Ancak bu hastalıklar akvaryum ısısı ile çözülebilecek hastlalıklardır.

    Akvaryumu kurduktan ve gerekli bilgileri öğrendikten sonra zebra balığının üretim aşamasına geçebilirsiniz. Zebra balıkları çok doğurgandır. Balıklarınız için uygun ortamı hazırladığınızda rahatlıkla balıklarınızdan yavru alabilirsiniz. Balıklarınızın yumurtlaması için akvaryumunuzda ısıtıcı, aydınlatma, pipo filtre ya da hava motoru olması gerekir. Balıklarınızın yumurtlaması için akvaryumunuzun içine vazo koymayı unutmayınız. Ortam şartları uygun olduğunda dişi balık yumurtlar ve ardından erkek balık yumurtaları döller.

    Döllenme işleminden sonra yavruların yumurtadan çıkma ve bakımı süresince iki yol izleyebilirsiniz.

    1. yol: Erkek balığı dişiden ayırıp pipo filtre kullanabilirsiniz. Dişi balık yumurtadan çıkan yavruları kendi büyütür.

    2. yol: Yumurtalar çıkmadan önce dişi ve erkek balığı yavrulardan ayırın. Akvaryumda sadece ısıtıcı ve balıkların yumurta bıraktığı vazo kalsın. Ardından suya bol miktarsa metilen mavisi damlatın. Yumurtalar çatladıktan sonra hava motorunu çalıştırın ve 3 gün boyunca 3/2 oranında su değişimi yapın. Yumurtalara çatladıktan sonra metilen mavisi kullanmayı bırakın. Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra artemia ile besleme yapmaya başlayabilirsiniz.

    Alıntı
#29.07.2015 07:54 0 0 0