Peridot Taşı Nasıl Kullanılır?

Son güncelleme: 29.07.2015 08:04
  • Peridot Taşı - Peridot Taşı Nerede Kullanılır - Peridot Taşı Kullanımı - Peridot Taşı Kullanımı Nasıl Olur
    Doğada opak halde bulunan peridot taşı kesilme ve cilalanma işlemi görerek berrak halini alır. Zeytin yeşili, sarı, kahverengi, kırmızı ve bal rengi gibi renklerde bulunabilir. Özellikle altınımsı sarı ve koyu yeşil renkte olanları çok daha değerli kabul edilir. Rengini içerisindeki demir elementi miktarı belirler. Fiziksel hastalıklara iyi gelse de özellikle ruhsal açıdan faydaları olan değerli bir taştır.

    Temizleyici taşlar arasında önemli bir yere sahiptir. Toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Bedeni ve zihni arındırır, canlı tutar. Özellikle kalp ve karın çakralarını açar, temizler ve harekete geçirir. Bu özelliği sayesinde meditasyonda sık kullanılan taşlardan birisidir. Kötü anı ve yaşanmışlıkların etkisini azaltır. Psikolojik tedavilerde hızlı ilerleme kaydetmek için kullanılır. Kıskançlık, pişmanlık, öfke ve kin gibi kötü özellikleri uzak tutar ve saldırganlığı azaltarak sakinleştirir. Özellikle çocuklar için gelişimi hızlandırır. Fobilere ve nedensiz duyulan korkulara iyi gelir. Anksiyete tedavisinde kullanılır.

    Peridot taşı doku bozulmalarını önlediği için yaşlanmayı yavaşlatır. Beden ve zihin dengesini sağlar. Kalp, pankreas, dalak ve ciğerler üzerinde olumlu etkileri vardır. Böbrek üstü bezinin düzgün çalışmasını sağlar. Kalp hastalıklarında ve solunum yetersizliklerinde tedavi edici özelliktedir. Hamilelik döneminde karın üzerine konduğunda doğum sürecini kolaylaştırır. Peridot taşından yayılan enerji timüs bezini canlandırır. Timüs bezi sayesinde T lenfositlerini üretilir ve bağışıklık sistemi güçlenir. Ülseri iyileştirir. Sindirim problemlerini ortadan kaldırır. Peridot taşından en iyi şekilde faydalanmak için taş veya takı boğazın üzerine takılır. Tene teması sağlanmalıdır.

    Sertlik derecesinin düşük olması nedeniyle diğer değerli taşlara göre daha nazik bir yapıda olan Peridot, öncelikle korunması gereken bir taştır. Bu nedenle deterjan ve fazla ısıya maruz kalmamalıdır. Temizliği için 5 dakika kadar akan suda bekletilmelidir. Peridot taşından yapılmış takıların da bezden yapılmış yumuşak bir kesede saklanması gerekir. Aksi takdirde taş çizilerek zarar görebilir. Peridot taşı görünüm itibari ile zümrüt taşına benzese de karıştırılmamalıdır. Doğada çok küçük parçalar halinde bulunur. Boyutu arttıkça fiyatı da artar.

    Alıntı
#29.07.2015 08:04 0 0 0