Lal Taşı Nasıl Kullanılır?

Son güncelleme: 29.07.2015 08:13
  • Lal Taşı - Lal Taşı Nerede Kullanılır - Lal Taşı Kullanımı - Lal Taşı Kullanımı Nasıl Olur
    Granat, nar taşı olarak da bilinen lal taşı insanların negatif enerjisini alarak pozitif enerjiye çeviren çok özel bir taştır. Şefkat ve sevgiyi anlatan bir sembole sahip olmasıyla birlikte kalp şeklindeki lal taşı sevgili ve eşleri temsil eder. Tutkuların, aşkın taşı olarak da bilinir.

    Lal taşı çok değerli ve görüntü olarak oldukça hoş bir taştır. Çeşitli renkleri olan lal taşı şeffaf olarak bulunur. Kırmızı, mavi, mor ve kahverengi bulunmasına rağmen en çok kırmızısı bilinen lal taşı, sekiz yüzlü kristal görünümündedir. Erkek türü koyu kırmızı, dişi türü ise açık kırmızıyı temsil eder. Sevgi ve şefkati sembolize eden lal taşı renginden dolayı sevilen ve sıkça kullanılan aksesuarlardan biridir.

    Cinsel etkiyi ve duyarlılığı artırdığı bilenen lal taşının üremeye de olumlu etkileri vardır. Erkeklerin üremeyi artırmak için lal taşını bir - iki hafta süreyle en az on ile on beş dakika olmak üzere kasıklarının üzerine koymalarının fayda sağladığına inanılır. Kadınlarda ise lal taşını rahimlerinin üzerine koymaları hem adet sancılarına ve menopoza karşı fayda sağladığına hem de üremeyi artırmada olumlu etkisi olduğuna inanılır.

    Lal taşı bedeni canlandırır, temizler ve kuvvetlendirir. Yaydığı enerji damarlar için de faydalıdır. Hafızayı güçlendirerek geçmişi hatırlamaya yardımcı etkiler yayan lal taşı ayrıca dinginlik hissi de verir. Heyecan ve boşluk duygularına kapıldığınız zaman dengenizi korumaya da yardımcı olur. Yorgunluk hissini alarak bedene canlılık ve zindelik verir. Ayrıca hayal gücünü artırmaya ve güçlendirmeye de olumlu etkileri vardır. Lal taşını yatarken yastığınızın altına koyduğunuz zaman kabus ve korkulardan kurtulmaya yardımcı olur. Bel ağrısı olan kişilerin lal taşını bel altında kullanması fayda sağlar.

    Lal taşının etkisinin artırmak için kristal kuvars taşıyla beraber kullanımı önerilir. Kolye, tespih, küpe, bilezik, broş gibi aksesuarlar olarak kullanılan lal taşının etkilerinden fayda sağlamak için yanınızda taşımanız gerekir.

    Lal taşının etkisini artırmak ve temizlemek için sirkeli ya da tuzlu su içinde 10 dakika bekletip kurulayarak kullanmak yeterli olur. Lal taşından yapılan takıları sirkeli suyla ıslattığınız bir bez yardımıyla 5 dakika kadar silip kurulayarak kullanabilirsiniz.

    Alıntı
#29.07.2015 08:13 0 0 0