İngilizce Konuşma Nasıl Geliştirilir?

Son güncelleme: 29.07.2015 09:20
  • İngilizce Konuşmak - İngilizce Nasıl Konuşulur - İngilizce Konuşma Nasıl Geliştirilmeli - İngilizce Konuşma Geliştirmek İçin Ne Yapılır
    İngilizce öğrenilse bile konuşmayı tam anlamıyla akıcı ve anlaşılır kılabilmek işin en zor kısmı olmaktadır. Bu yüzden İngilizce konuşmanın geliştirilebilmesi çoğu kişi için sancılı bir süreç olarak kabul edilmektedir. Bunun böyle algılanması ve kabul edilmesinin asıl nedeni ise İngilizce konuşmanın nasıl geliştirilebileceği, konuşmanın ilerletilmesi için nelerin yapılabileceği konusunun tam olarak bilinmemesinden kaynaklanmaktadır. Bunun için İngilizce konuşmanın adım adım nasıl ilerleyeceği ve de gerekli yöntemler ile nasıl başarılacağının doğru bilinip uygulanması gerekecektir.

    İngilizce konuşmanın geliştirilebilmesi için öncelikle kulak aşinalığının kazanılması gerekmektedir. Bu demektir ki kişiler konuşmadan önce bir sesin nasıl çıkarıldığı, harfin nasıl okunduğu, kelime ve cümle vurgularının nasıl yapıldığını bilmesi gerekecektir. Yani konuşmadan önce dinlemek gerekmektedir. Böylece gerekli telaffuz ve istenilen anlaşılır konuşma daha rahat bir şekilde sağlanmış olacaktır.

    İngilizce konuşmanın geliştirilebilmesi için bol bol pratik şarttır. Bu pratikliğin en iyi şekilde kazanılabilmesi için yurt dışı deneyimi veya yerli turistler ile birebir konuşmak gerekecektir. Böylece İngilizceye has deyimler, argo kelimeler, söz öbekleri ve benzeri halk diline bağlı ifadeler rahatlıkla öğrenilecek ve konuşurken kullanılabilecektir. Ancak böyle bir imkân yok ise internetten veya takviye setlerden bol bol dinleme (listening) alıştırmaları yapılıp, sonrasında kişinin dinlenenler hakkında sözel olarak özetler veya yorumlar geçmesi önerilir. Özellikle diyalog alıştırmaları kulak aşinalığı sağlayacağı için oldukça faydalı çalışmalar olacaktır. Bunun yanı sıra kurslar ve takviye özel dersler de İngilizce konuşmanın geliştirilebilmesine olumlu katkı sağlayacaktır. Ancak burada özellikle konuşma kulüplerine katılmak en faydalı kurs aktivitesi olacaktır. Birkaç gün veya hafta bazlı süren konuşma kulüplerinde sürekli pratik yaparak İngilizce de akıcı ve anlaşılır olabilmek oldukça mümkündür.

    Dipnot: İngilizce konuşmanın gelişebilmesi için bir diğer yöntem ise dinlenen parça ile bir okumaktır. Yani dinleme parçasını okuyan kişiyi taklit etmektir. Böylece telaffuz ve vurgular hakkında her şey daha kolay ve hızlı bir şekilde öğrenilebilir.

    Alıntı
#29.07.2015 09:20 0 0 0