Şnorkel Ne İşe Yaramakta?

Son güncelleme: 29.07.2015 17:19
  • Şnorkel - Şnorkel Nedir - Şnorkel Ne İşe Yarar - Şnorkel Hakkında
    Pozisyon ve Kullanım

    Şnorkeli dalış maskenizin sol kısmındaki tutma yerini – şnorkeli kayışa bağlayan—borudan uzaklaştırıp maskenin kayışına bağlayarak takın. Şnorkel hemen sol kulağınızın önünde olmalı ve tutucusu da borunun tam ortasında yer almalıdır. Maskeyi takın, şnorkelin ağızlığınızı ağzınıza koyun, ağızlığı ısırın ve esnek ağızlığın etrafını dudaklarınızla sarın; kafanızı suya sokun. Şnorkel borusunu ayarlayın. Suyun yüzeyini aşmalı ve ağzınıza iyice oturmalıdır.

    Görüş ve Su Püskürtme

    Maskenizi takın; şnorkeli sıkıca tutacağınız ve dudaklarınızla iyice kapatabileceğiniz bir pozisyona ayarlayın ve suya dalın. Şnorkelin ucu su yüzeyinin üzerindeyken suyu rahat bir şekilde görebileceğiniz şekilde kafanıza pozisyon verin. Eğer su şnorkelinizin borusuna girerse, boruyu sert bir şekilde üfleyin. Çıkarılan havanın etkisiyle borudaki su çıkacak ve dışarıya püskürecektir. Boruda su olmadığını anlamak için hafifçe nefes alın ve daha sonra normal nefes alış verişinize geri dönün.

    Tadını Çıkarın

    Şnorkelle yüzmek genelde sığ sularda süzülerek veya ilginç su altı alanların olduğu bölgelerde yapılmaktadır. Etkili bir şekilde yüzebilmek ve suda rahat ve pürüzsüzce dolanabilmek için bir çift palete ihtiyacınız olmaktadır. Ayağınızı su yüzeyinin altında tuttuğunuz sürece ayak çırpma hareketi hem kolay hem de az enerji harcatan bir manevradır. Kollarınız vücudunuza bir balık gibi yakın olmalıdır ya da ellerinizi ileriye açarak daha çok çekim kuvveti yaratabilir ancak daha çok enerji harcarsınız. Bir balığı veya oluşumu daha yakından görmek için dibe dalın suyun içerisinde olduğunuz süre boyunca nefesinizi tutun.

    Alıntı
#29.07.2015 17:19 0 0 0