Ses Kayıtları Yazıya Nasıl Dönüştürülür?

Son güncelleme: 30.07.2015 08:01
  • Ses Kayıtlarının Yazıya Dönüştürülmesi - Ses Kayıtları Nasıl Yazıya Dönüştürülür
    Doğru yazılıma sahipseniz ve doğru ayarlarla sesi kayıt ettiyseniz ses kayıtlarını yazıya dönüştürmeniz kolay olacaktır. Seslerin yazı dökümanlarına çevirilmesi iş dünyasında önemli yere sahiptir. Toplantıları kayıt edebilir ve konuşulanları notlara çevirebilir veya kayıt altında tutabilirsiniz.

    Kaydı yapacağınız odayı ayarlayın. Kapıyı ve camları kapatın. Cep telefonu, radyo ve televizyon gibi arka fonda gürültü yaratacak eşyaları kapatın. Kaydı yapılan kişi veya cisimleri cihaza yakın tutun. Kağıt sesini ve mobilya seslerini minimum düzeyde tutmaya çalışın.

    Kaydını yaptığınız kişilerin yavaş, açık ve kuvvetli bir sesle konuşmasını isteyin. Mırıltılardan ve üst üste konuşmalardan uzak durun. Hazır olduğunuzda dijital kayıt cihazında ‘’Kayıt’’ butonuna tıklayın. Sesleri kayıt edin ve bittiğinde ‘’Durdur’’ düğmesini tıklayın.

    İstediğiniz konuşmadan-yazıya çevirme programını indirin. Bedava programlar da vardır fakat en doğru sonuçları veren yüksek kaliteli programlar bedava olmayacaklardır. Programı yüklerken ekrana gelen yükleme talimatlarını takip edin.

    Dijital kayıt cihazınızı data kablosuyla bilgisayarınıza bağlayın. Yazılımınızla beraber yazıya dökülmesini sağlaması için bir diyalog kutusu açılacaktır. Eğer açılmıyorsa, yazılımınızı açın ve sonra kayıtlı ses dosyasını açın. Eğer yazılımınız konuşmadan-yazıya yazılımsa kayıt cihazını mikrofona yaklaştırın ve program dosyayı yazıya dökerken kaydınızı oynatın.

    Alıntı
#30.07.2015 08:01 0 0 0