Beagle Nasıl Beslenir?

Son güncelleme: 30.07.2015 08:58
  • Beagle - Beagle Nasıl Beslenir - Nasıl Beagle Beslenilir - Beagle Ne Yer Ne İçer - Beagle Eğitimi
    Beagle cinsi köpekler oldukça sosyal ve dost canlısıdır. Oldukça oyuncu ve akıllı bir köpek türü olan Beagleler şov ve gösteri dünyasında da tercih edilmektedir. Beagle cinsi köpekler eğitime ve öğrenmeye oldukça elverişli bir yapıdadır.

    Beagle, tüyleri kısa köpek grubuna girmektedir. Beagle bünye olarak oldukça dayanıklıdır. Beagle cinsi köpekler 3 tür renge sahiptir. Beagle köpeklerinin ağız ve burun yapısı düzdür. Ayakları yuvarlak yapıda olan Beagleler'in kulakları sarkıktır. Oldukça şirin bir görünüme sahip olan Beagle'ler evlerde kolay bir şekilde beslenebilmektedir.

    Beagle besleyecek olan kişilerin bilmesi gereken noktaların başında bu tür köpeklerin çok hareketli olmasıdır. Bu nedenle Beagle'nin yaşayacağı alanın büyük olması gerekmektedir. Ayrıca yanında sürekli onunla ilgilenecek birisinin olması gerekmektedir.

    Beagle cinsi köpekler özellikle genç insanlar için idealdir. Oldukça hareketli ve hiperaktif olan bu köpeklerin yaramaz olması sahiplerinin de sürekli olarak hareketli olmasına neden olmaktadır. Beagle köpeklerinin küçük yaştan itibaren eğitilmesi gerekmektedir. Fazla ilgi görmeyen be başıboş büyüyen Beagleler, ilerleyen yaşında hiçbir şekilde söz dinlemeyen ve yaramaz köpekler olabilmektedir. Beagle sahiplerinin köpeklerini tasma ile gezdirmesi gerekmektedir. Çünkü Beagleler çok meraklı olduğu için gördüğü her yere koşabilmektedir.

    Beagle köpeklerinin tüyleri kısa olduğu için fazla tüy dökmez. Bu nedenle diğer köpeklere oranla daha rahat beslenir. Beagle köpekleri ılıman iklime uyumludur. Beagle besleyecek kişilerin soğuk bölgelerde yaşamaması gerekmektedir. Kökeni İngiltere olduğu için Beagleler nemli havaları sevmektedir.

    Beagle köpeklerinin beslenmesinde 1 yaşına kadar yaş ve kuru mamalar tercih edilmelidir. 1 yaşını geçen Beagleler 7 yaşına kadar yetişkin köpek maması ile beslenmelidir. Bu yaş aralığında Beagleler ev yemeği de yiyebilmektedir. Beaglelere ev yemeği verilirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Beagleye ev yemeği verirken köpeğin kilosu ve boyu dikkate alınmalıdır. Kilosuna uygun içerikli protein ve karbonhidrat besinleri verilmelidir. Beagleller fazla kilo almadığı için yiyecek konusunda belirli sınırlamalara gidilmesine gerek yoktur. Fakat bu noktada abartıya kaçılmamalıdır. Beaglenizin uygun hareket alanı yoksa aşırı yemek verilmemelidir. Aksi takdirde kısa bir süre içerisinde köpeğiniz şişmanlamaya başlayacaktır.

    Alıntı
#30.07.2015 08:58 0 0 0