Cennet Papağanı Ne Zaman Konuşmakta?

Son güncelleme: 30.07.2015 18:16
  • Cennet Papağanı - Cennet Papağanı Nasıl Konuşur - Cennet Papağanı Ne Zaman Konuşur - Cennet Papağanının Konuşması
    Cennet papağanı, diğer papağanların aksine muhabbet kuşu ile aynı büyüklüğe sahip bir papağan çeşitidir. Gözlerinin etrafında beyaz halka bulunur. Tüyleri rengarenk olmakla birlikte gövdesinin geniş bir çevresi beyaz halkayla kaplıdır. Kuyruğu da muhabbet kuşuna nispeten kısa ve kırmızı renktedir. Peki bu papağan türü konuşturulabilir mi? Konuşturulması için ne gibi koşullar gerekli olabilir? Bu konuya kısaca bir göz atacağız.

    Cennet papağanlarının konuşabilmesi için öncelikli olan kurallardan birisi yaklaşık üç haftalık bir papağan alınması gerekmektedir. Alınan bu papağan öncelikle sahibine alıştırılmalı, şevkat gösterilmelidir. Örneğin elinize koyduğunuz yemle, kuşu elinize sonra kendinize alıştırmayı sağlayabilirsiniz (Fakat dikkatli olun elinizi bir ısırığıyla kanatabilir). Bunu uygularken de daha aldığınız ilk günden itibaren kuşunuzla konuşmanız, ona konuşmayı erken sökmeyi sağlayacaktır. Söylediğiniz her kelimeyi tekrarlardan duya duya çoğu zaman ne anlamda olduğunu tahmin edebilmektedirler. Öncelikle size vereceği tepkiler, doğal atmosferinde olduğu ıslıklar olacaktır. Normal bir cennet papağının tek bir kelime söylemesi bile yaklaşık 8 hafta sürmektedir. Dolayısıyla ilk birkaç haftada bu kuş konuşamayacak, az konuşacak vs. önyargısına kapılmanıza gerek yoktur.

    Cennet papağanı olup da henüz konuşamayanların sahiplerinin ise telaşa kapılmasına gerek yoktur. Öncelikle ilk yapmanız şey kuşunuzla iletişim kurmak olmalıdır. Çünkü her bir kuş mutlaka ilgi ister ve ilgiyi üzerine çekmek ister. Karşıdakinin de değer verdiğini hissedince arada kurulan sevgi bağı ortaya çıkar. Bu sevgi bağınının da teminini sağladımakla birlikte, sürekli konuşmanız, basit kelimeler tekrar etmeniz, kuşunuzun hafızasında yer edinmeye başlayacaktır. Yavru olan Cennet papağanına her ne kadar kıyaslanamayacak gelişme gözlemlenecek olsa da, ısrarla öğretim çabalarınız sonunda olumlu yanıtlar ortaya çıkması muhtemeldir.

    Özetleyecek olursak, Cennet papapağanı evcilleştirilmiş bir papağan türü olup ıslıklı sesler çıkarmasıyla ünlü bir kuştur, fakat diğer papağanlara oranlar nispeten daha küçüktür. Rengarenk yeşil ağırlılı gövdesiyle, kırmızı uçlarla kızıllaşan kuyruğa sahip bir papağan türüdür. Konuşması en muhtemel olan hayvanlardan birisidir. Öncelikle yapmanız gereken, kibar ve nazik ses tonuyla onunla insan gibi tekarlı konuşarak muhabbet etmek, daha sonra düzenli bir şekilde beslemektir. Konuşturulmak istenen Cennet papağanın yavru olması da konuşmayı etkileyen önemli ayrıntılardandır.Yalnız yırtıcı ve asabi papağan türlerinden birisi olduğu için de özellikle elinizle beslerken çok dikkatli olmalısınız, bir gagasıyla ısırığı elinizi kanatmaya neden olabilir.

    Alıntı
#30.07.2015 18:16 0 0 0