Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılır?

Son güncelleme: 31.07.2015 17:22
  • Vişne Çekirdeği - Vişne Çekirdeği Nasıl Çıkarılmalı - Vişne Çekirdeği Hakkında
    Vişne, sapı, çekirdeği ve meyve kısmıyla vitamin deposu olan kırmızı bir meyvedir. Vişnenin çekirdeğinin, saplarının, meyvesinin hatta yaprağının bile çok faydalı olduğu biliniyor. Vişne oldukça sağlıklı ve yararlı bir meyvedir. Örneğin vişnenin saplarından çay yapılıp içilebilir. Vişne bağışıklığı güçlendirir, hafızayı güçlendirir, öksürüğü söker ve bir çok faydası vardır. Bu nedenle vişne meyvesinin her yeri oldukça önemlidir. Vişne meyvesinin şifalı olmasının yanında oldukça güzel ekşimsi bir tadı vardır. Reçeli yapılır, tatlılarda kullanılır, hoşafı yapılır ve istenilen her yerde rahatlıkla kullanılabilir. Osmanlı Devleti'nde vişne yemeklere eklenirmiş ve farklı bir tat yakalanırmış. Vişne bu derece çok özelliğe sahiptir.

    Vişne reçeli, hoşafı yapılırken ya da tatlılarda süslemede kullanılırken genelde çekirdeksiz olması tercih edilmektedir. Yerken kolay olması ve rahatsızlık vermemesi için bu yapılmalıdır. Vişne çekirdeğinin çıkarılması oldukça kolaydır. Elinizle meyvenin sapı ile buluştuğu yerden baskı uygularsanız vişne çekirdeği bu baskı sonucunda aşağıdan çıkacaktır. Çengelli iğne gibi küçük yuvarlak bir eşya ile de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ya da bıçak yardımıyla vişneyi ikiye bölerek çekirdeğin çıkmasını sağlayabilirsiniz. Lakin vişnenin bütün şeklinde kalmasını istiyorsanız bıçak kullanmamanızı öneririz. Vişne çekirdeğini çıkarmak için kullanılan makineler bulunmaktadır. Lakin bu makinelerin çalışma prensipleri elle sap kısmından kuvvet uygulamakla aynıdır. Bu nedenle eğer çok fazla vişneyi ayıklamanız gerekmiyorsa para harcamamanızı tavsiye ederiz. Lakin çok pahalı bir şey olmadığını da belirtelim.

    Alıntı
#31.07.2015 17:22 0 0 0