İletişim Bilimleri Nasıl Kazanılır?

Son güncelleme: 01.08.2015 10:39
  • İletişim Bilimleri Bölümü - İletişim Bilimleri Bölümünün Amacı - İletişim Bilimleri Bölümü Nasıl Okunur - İletişim Bilimleri Bölümü Nasıl Bir Bölüm - İletişim Bilimleri Bölümünden Mezun Olanlar Nerede Çalışır
    İletişim bilimleri, geleceğin meslekleri arasında yer alacak uzmanlık dallarını içerir. Bu bölümü kazanıp bu alanda kariyer yapmak isteyenlerin öncelikle kendisini iyi ifade edebilen kişiler olması gerekir. Çünkü iletişim ve iletişimle ilgili her bölüm, öncelikle kişinin kendisiyle ve çevresiyle iletişiminin iyi olmasını gerektirir. Bir diğer gereklilik de çok okumak, okuduklarını yorumlamak, öğrenilen ya da bilinen her şey hakkında soru sorup tartışabilmektir. Tüm bunlar gelişimi de beraberinde getireceği gibi iletişim bilimlerini kazanma sürecini de etkiler. Çünkü sözel bölümler, üniversite sınavında sözel sorularını çözmeyi gerektirdiği için okumak ve okunanı yorumlamak önemlidir.

    Yorum yeteneğinin gelişmiş olması, yalnızca sınavı kazanmayı kolaylaştırmakla kalmayıp okul hayatı boyunca ve iş yaşamında da avantaj sağlar. Çünkü iyi bir iletişimci olmanın sırrı, gündemi takip etmekten, olanı biteni anlayıp yorumlamaktan ve tartışmaktan geçer. Ayrıca tarih, coğrafya, felsefe bilgisinin de yeterli olması, sınavda yeterli puanı alabilmek açısından önemlidir.

    Eğer iletişim bilimleri bölümünü kazanıp bu bölümde eğitim almak istiyorsanız kendinizi geliştirmeye açık olmanız gerekir. Çünkü iletişim, durağan bir süreç olmadığı gibi iletişim alanında çalışanlar da asla durağan olmak gibi bir şansa sahip değildir.

    Bireylerin, grupların, kurumların sistemlerini incelemek isteyenler, bu alanlarda iletişim süreçlerinin nasıl yönetildiğini merak edenler varsa bu bölüm onlar için biçilmiş kaftan sayılır. İletişim olgusunun çok yönlü incelendiği, ölçme ve değerlendirmelerin yapıldığı, stratejilerin geliştirildiği bu bölüm, mezunlarına oldukça fazla iş olanağı sağlamasıyla da önemli bir yerdedir. Ayrıca iletişimin yararlandığı teknolojik gelişmelere de hakim olunan bir süreçte ilerleyen eğitim hayatı, bu alanlara ilgisi olan kişilerin kolaylıkla okuyabileceği, okurken zevk alacağı bir konumdadır.

    İletişim bilimleri bölümünü kazanmak için soruları doğru yanıtlayıp gerekli net sayısına ulaşmak yeterli olsa da sonrası daha önemlidir. Çünkü asıl önemli olan şey, okuduğunuz bölümü sevmeniz, ilerleyen süreçte de yaptığınız işten zevk almanızdır. Bu nedenle bu bölümü kazanmak için önce kendinize iletişim alanında çalışmak isteyip istemediğinizi sormalı, sonra da yanıtınız ‘evet’ ise bu bölümü kazanmak için çok okumalı, kendinizi geliştirmeli, sözel derslerdeki başarınızı artırmalısınız.

    Alıntı
#01.08.2015 10:39 0 0 0