Blogger Nasıl Olunur?

Son güncelleme: 01.08.2015 11:25
  • Blogger Kimdir - Blogger Nedir - Nasıl Blogger Olunur - Blogger Kimler Olabilir - Blogger Hakkında
    Duyguların, düşüncelerin ve tecrübelerin internet ortamında geniş kitlelerle paylaşılmasına olanak sağlayan bloglar, kısaca internet günlükleri olarak tanımlanabilir. Bloglarda yasalara aykırı olmamak şartıyla her türlü içeriğin paylaşılması mümkündür. Bloglar bilgilendirici ve tecrübe aktarıcı özelliklerinin yanında, sosyal etkileşimin de olduğu alanlardır. Blogları takip eden kişiler, blogda yayınlanan konularla ilgili görüşlerini paylaşabilirler, blog yazarına veya diğer takipçilere sorular sorabilirler ya da sorulan soruları cevaplandırabilirler. Peki, bir blog yazarı ya da kısa blogger olmak için ne yapılması gerektiğini biliyor musunuz?

    Nasıl Blogger Olunur?

    Blogger olmak için ilk yapılması gereken bir blog açılmasıdır. Blog açmak için de Wordpress, Blogger, Tumblr gibi servislerden herhangi birisine kayıt olunması yeterlidir. Bu aşamadan sonra açılmış olan bloga girilerek yayınlanmak istenen yazıların paylaşılmasına başlanabilir.

    Blogger olmak bu şekilde basit bazı işlemlerle açılan bloga yazı yazmakla mümkündür. Ancak bloğun takip edilmesi ve bloggerın başarılı olabilmesi içinse bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Öncelikle blogta paylaşılacak olan yazılar ilgi çekici olmalıdır. Aynı zamanda konu kadar başlık da dikkat çekici olmalıdır. Ancak ilgi çekici olmayan konular bile etkili bir anlatımla ve yaşamdan enteresan örneklerle ilgi çekici hale getirilebilir. Seçilen konularda daldan dala atlanmamalı, konu gereğinden fazla uzatılmamalı, gerekirse kısa ve öz bir yazı hazırlanmalıdır. Yazılar mümkün olduğunca görsel öğelerle desteklenmelidir.

    Blogda kullanılan dile ve yazım kurallarına dikkat edilmelidir. Kullanılan dil yazarın seçimine göre resmi, eğlenceli veya samimi olabilir. Yazım kurallarına dikkat edilmesi de yazarın bu işi ciddi bir şekilde yaptığının bir göstergesidir.

    Blog için kullanılacak tema ve renkler dikkat çekici olmalı ancak okuyucunun gözünü yormamalıdır.

    Kopya içeriklerden kesinlikle kaçınılması gerekir. Alıntı yapılması gereken durumlarda da mutlak kaynak belirtilmelidir. Blogların takip edilme sebeplerinden birisi de içeriklerinin özgün olmasıdır.

    Blogda yayınlanan yazılarda okuyucuların fikirlerinin sorulduğu ifadelere yer verilerek, konu hakkında etkileşim başlatılabilir. Okuyucular tarafından sorulan sorulara ya da yapılan yorumlara ise mümkün olduğunca kısa sürede ve samimi bir dille cevap verilmelidir.

    Blog yazarının sosyal platformlarda blogunu en iyi şekilde tanıtarak reklamını yapması gerekir. Bu durumda blog okuyucularının sayısı artar ve okuyucular tarafından paylaşılan blog yazıları da okuyucuların daha da artmasını sağlar.

    Blog yazarının aynı zamanda iyi bir blog takipçisi olması da önemlidir. Takip edilen bloglar hem karşılaştırma olanağı sağlar, hem de bu blogların aktif şekilde takip edilmesi, takip edilen blog sahibi tarafından da takip edilmeye sebep olur.

    Bu noktalara dikkat ederek ve sürekli yazarak iyi bir blogger olmak mümkündür. Takipçi sayısı fazla olan bloggerler, blogların reklam alarak bundan gelir de elde edebilirler. Ayrıca iyi bir blogger olmanın iş yaşantısında da avantajları vardır. Çok takip edilen bir blogger, bazı şirketlerin bloglarına da yazarak ciddi gelirler elde edebilir.

    Alıntı
#01.08.2015 11:25 0 0 0